• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių specialistai kviečiami dalyvauti Regionų komiteto konsultacijose dėl teisės į trečiųjų šalių piliečių šeimos susijungimą

Savivaldybių specialistai kviečiami dalyvauti Regionų komiteto konsultacijose dėl teisės į trečiųjų šalių piliečių šeimos susijungimą

2012-01-13 0 796 Views

Dėl šios direktyvos taikymo praktinių klausimų Europos Komisija paskelbė Žaliają knygą ir pradėjo iki kovo 1 d. vyksiančias konsultacijas. RK nuomonę šiuo klausimu tikimasi patvirtinti gegužės 3-4 d. vyksiančios RK plenarinės sesijos metu.
 
Europos Komisija yra parengusi ataskaitą apie šios teisės taikymą, kurioje nurodoma, jog daugelis ES valstybių narių taiko įvairias papildomas sąlygas šios teisės įgyvendinimui.
 
RK pranešėjas, rengiantis nuomonę šiuo klausimu kreipiasi į visus kompetentingus Europos vietos ir regionų valdžių bei jų administracijų atstovus, specialistus su prašymu pateikti atsakymus į šiuos, su minėtosios teisės įgyvendinimu susijusius klausimus. Juos rasite čia.
 
Savo atsakymus bei komentarus prašome pateikti iki sausio 27 d., el. paštu subsiriarity@cor.europa.eu arba per RK Subsidiarumo stebėsenos tinklo internetinę pastabų teikimo sistemą (žr. instrukcijos kaip ja naudotis, anglų k.)
 
Atsižvelgiant į ribotą laiką, likusį iki nuomonės pateikimo, bei galimą poreikį versti kitomis kalbomis pateiktus atsakymus, pranešėjas prašo savo atsakymus teikti anglų, prancūzų vokiečių, italų arba ispanų kalbomis. Tačiau turint galvoje, kad atsakymų skaičius iš Lietuvos neturėtų būti didelis, atsakyti galima ir lietuviškai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal