• Pirmas
  • Naujienos
  • Bibliotekos ir gyventojai raginami aktyviai dalyvauti „Savivaldos savaitėje“

Bibliotekos ir gyventojai raginami aktyviai dalyvauti „Savivaldos savaitėje“

2012-01-18 0 941 Views

„Savivaldos savaitė“, kurią inicijuoja Projektas „Bibliotekos pažangai” bei Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA), kviečia bibliotekininkus prisijungti organizuojant bibliotekose įvairius renginius – gyventojų, savivaldybių, seniūnijų atstovų susitikimus – ir parodyti, kad viešosios bibliotekos gali būti puiki valdžios institucijų ir gyventojų tarpusavio bendravimo, pasikeitimo nuomonėmis vieta.

Bibliotekoms rekomenduotos temos, kuriomis galėtų būti rengiamos diskusijos, tačiau siūloma, kad būtų diskutuojama ir klausimais, aktualiais konkrečiai vietos bendruomenei, ir organizuojami susitikimai su tais savivaldybių administracijų, seniūnijų ar kitų institucijų darbuotojais, kurie galėtų į šiuos klausimus atsakyti. Tarp rekomenduojamų temų – asbesto stogų dangos keitimas, pasikeitusi socialinių pašalpų skyrimo tvarka, komunalinių atliekų, geriamo vandens ir nuotekų tvarkymo klausimai, moksleivio krepšelio pokyčiai ir kitos.

Gyventojai taip pat bus kviečiami pildyti bibliotekų kompiuteriuose pateiktas anketas, kuriose atsakys į klausimus apie tai, kaip vertina savivaldybės administracijos darbą sprendžiant aktualiausias bendruomenės problemas, ar tenkina tarnautojų operatyvumas, kokių paslaugų stinga konkrečioje gyvenamojoje vietovėje, ar reikalingi seniūnaičiai, ar gyventojai yra pakankamai aktyvūs sprendžiant vietos problemas ir kitus.

Vasario mėnesį gyventojų anketų duomenys bus apibendrinami ir įteikti bibliotekų vadovams, kurie galės pristatyti juos savo savivaldybės tarybos nariams bei savivaldybės administracijai, bendruomenėms. Taip pat bus išrinktos ir apdovanotos bibliotekos, aktyviausiai organizavusias renginius akcijos savaitės metu.

Kategorija:   Naujienos
Atgal