• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybėms trūksta lėšų valstybinėms socialinės paramos skyrimo ir mokėjimo funkcijoms

Savivaldybėms trūksta lėšų valstybinėms socialinės paramos skyrimo ir mokėjimo funkcijoms

2012-01-19 0 965 Views

Nuostata sumažinti šias lėšas pusantro procento atsirado Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą svarstant Seime ir nebuvo derinta su savivaldybėmis.

Remiantis savivaldybių duomenimis, socialinių išmokų specialistų darbo užmokesčiui, socialiniam draudimui bei paslaugoms (Registro centro paslaugos, pašto išlaidos, programų techninė priežiūra ir pan.) savivaldybėms skirtų lėšų užteks tik 6 – 8 mėnesiams.

LSA nuomone, biudžetinių įstaigų ir seniūnijų socialiniams darbuotojams darbo užmokestį didinti būtina, tačiau pasirinktas netinkamas finansavimo šaltinis ir būdas. Piniginės paramos administravimo lėšos sumažintos neatlikus reikalingų paskaičiavimų ir neįvertinus, kad naujasis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymas reikalauja papildomų lėšų.

LSA ministerijai pasiūlė peržiūrėti skirtas lėšas ir rasti galimybę jas savivaldybėms padidinti, taip pat pakeisti teisės aktus ir sudaryti galimybę iš darbo užmokesčio didinimo lėšų skirti pinigų ir savivaldybių socialinių išmokų specialistų atlyginimui.

Kategorija:   Naujienos
Atgal