• Pirmas
  • Naujienos
  • Keičiama savivaldybės lygio ekstremaliųjų situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarka

Keičiama savivaldybės lygio ekstremaliųjų situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarka

2012-02-07 0 860 Views

Pasak Ministro Pirmininko tarnybos pranešimo, Vyriausybė taip pat įpareigojo Vidaus reikalų ministeriją iki gegužės 1 d. parengti atitinkamas Civilinės saugos įstatymo pataisas, kuriomis būtų nustatyta, kad savivaldybės lygio ekstremaliai situacijai trunkant ilgiau kaip 6 mėnesius yra skelbiama valstybės lygio ekstremalioji situacija. Šis pakeitimas leis svarstyti kiekvienos užsitęsusios savivaldybės lygio ekstremaliosios situacijos pagrįstumą ir priimti atitinkamus sprendimus.

Vyriausybės nutarime taip pat numatytos sąlygos, kuriomis vadovaudamasis savivaldybės administracijos direktorius gali skelbti ekstremalią padėtį.

Taip pat priimtos nuostatos ir dėl valstybės lygio ekstremalios padėties atšaukimo. Anksčiau valstybės lygio ekstremali padėtis būdavo atšaukiama tik pašalinus jos padarinius. Šios nuostatos atsisakyta atsižvelgiant į tai, kad padarinių šalinimas gali trukti labai ilgai – net ir tuo metu, kai ekstremaliosios situacijos keliamas pavojus gyventojų sveikatai, gyvybei ar aplinkai išnyksta.

Kategorija:   Naujienos
Atgal