• Pirmas
  • Naujienos
  • URBACT naujienlaiškyje – apie miestų taikomą bendros atsakomybės požiūrį
urbact banner

URBACT naujienlaiškyje – apie miestų taikomą bendros atsakomybės požiūrį

2012-03-28 0 932 Views

Bendra atsakomybė gali tapti būdu spręsti naujuosius iššūkius, su kuriais šiandien susiduria tradicinės išsivysčiusios šalys, teigia Jonas Bloomfieldas, vyriausiasis TOGETHER URBACT projekto ekspertas, kuris nagrinėja šį klausimą savo naujausiame straipsnyje „Naujieji tarybų ir piliečių santykiai„.

Bendra atsakomybė yra pačių piliečių pastebėjimais bei idėjomis paremta filosofija. Pagal ją, savivaldybių tarybos, piliečių asociacijos ir gyventojai kartu ieško geriausių būdų teikti socialines bei ekonomines paslaugas. Įkvėpti šio plataus socialinio požiūrio, Europos Komisijos išdėstyto Socialinės atsakomybės chartijoje, aštuoni Europos miestai nutarė remiantis bendros atsakomybės principu kartu pradėti pilotinę veiklą URBACT projekte TOGETHER. Plačiau apie tai, kaip Europos miestai taiko šią filosofiją praktikoje skaitykite čia.

Naujienlaiškyje taip pat pristatomas interviu su naujuoju URBACT sekretoriato direktoriumi Emanueliu Moulinu, kuris šias pareigas pradėjo eiti vasarį.

„Pašvenčiau savo profesinį gyvenimą miesto plėtrai, jo strategijų kūrimui ir įgyvendinimui nacionaliniame, regioniniame ir vietos bendruomenės lygmenyse. Strategijos, su kuriomis dirbau, varijuoja nuo senų industrinių rajonų Rurgebyte atgaivinimo iki socialinės plėtros, būsto bei žemės panaudos politikos šiaurės Prancūzijoje, nuo nekilnojamojo turto projekto Berlyne bei Lione iki pakrančių apsaugos, uosto plėtros ir transporto strategijų Normandijoje, nuo žemės planavimo ir politikos Paryžiuje iki mokslininkų kvartalų Marne La Vallee. Dirbdamas su šiais projektais siekiau dviejų dalykų: kad, norint ilgalaikės sėkmės, veiksmai būtų derinami su tais, kuriems jie skirti, ir antra, kad būtų įtrauktos visos dalyvaujančios pusės ir administraciniai vienetai, o įvairūs jų interesai suderinti suprantamu būdu.

Susipažinęs su įvairiausia patirtimi bei komparatyvistiniais darbais, suvokiau, kad būtina atkreipti dėmesį į tam tikrus specifinius Europos urbanistikos modeliui būdingus bruožus“, – savo pasirinkimą tapti URBACT sekretoriato vadovu aiškina E.Moulinas. Visą interviu skaitykite čia.

Naujienlaiškyje rasite informacijos ir apie 19 Europos miestų vykusias URBACT infodienas, kurios sulaukė daugiau kaip 1000 dalyvių iš visos Europos.

Kategorija:   Naujienos
Atgal