• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA kelia nerimą išankstinė Aplinkos ministerijos pozicija naujojo Medžioklės įstatymo atžvilgiu

LSA kelia nerimą išankstinė Aplinkos ministerijos pozicija naujojo Medžioklės įstatymo atžvilgiu

2012-04-26 0 881 Views

Šis klausimas buvo svarstomas balandžio 25 d., trečiadienį, Seimo Aplinkos apsaugos komitete, kurio nariai pritarė Vyriausybės bei LSA siūlymui papildyti rengiamo naujos redakcijos Medžioklės įstatymo aiškinamąjį raštą ir nurodyti lėšų poreikį keičiamo įstatymo numatytoms funkcijoms atlikti – savivaldybių komisijų medžioklės plotų vienetams sudaryti ir jų riboms pakeisti.

Tačiau įstatymo projekto rengėjai – AM atstovai – išreiškė išankstinę poziciją, kad, parengus Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos įstatymo pakeitimus, kuriuose bus numatyta galimybė nurodytus administravimo veiksmus finansuoti iš lėšų, medžioklės plotų naudotojų sumokamų į Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiąją programą už medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimą, suminis lėšų poreikis nepadidės, nes, ministerijos nuomone, šiuo metu savivaldybės ir taip neišnaudoja esamų lėšų arba naudoja jas ne pagal paskirtį.

Savivaldybių atstovai tiksi, jog tokia išankstinė AM pozicija nesutrukdys tinkamai parengti įstatymo projektą bei jo aiškinamąją dalį. LSA savo ruožtu pati ketina inicijuoti su šio įstatymo projekto įgyvendinimu susijusių lėšų poreikio savivaldybėms apskaičiavimą.

Kategorija:   Naujienos
Atgal