• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės norėtų aiškesnės Šilumos energijos kainų nustatymo metodikos
ntr 014-600

Savivaldybės norėtų aiškesnės Šilumos energijos kainų nustatymo metodikos

2012-05-11 0 762 Views

Šalies savivaldybių siūlymai buvo apsvarstyti gegužės 10 d., ketvirtadienį, Vilniuje vykusiame komiteto posėdyje, kuriame taip pat dalyvavo ir metodiką parengusios Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkės pavaduotojas Danas Janulionis.

Savivaldybių nuomone, metodikos projektas yra sudėtingas, didelės apimties, sunkiai suprantamas net specialistams, o juo labiau vartotojams.

ntr 015-600

LSA energetikos komiteto nariai

Komiteto nariai atkreipė dėmesį ir į savivaldybių, kuriose šilumą tiekia nedidelės šilumos tiekimo įmonės, nuomonę, kad tokios apimties metodika pritaikyta didžiosioms įmonėms, o nedidelėms ją taikyti būtų sudėtinga. Joms siūloma parengti paprastesnę kainų nustatymo metodiką.  

Taip pat savivaldybės siūlo įtvirtinti nuostatą, kad dėl ilgiau kaip 12 mėnesių galiojusios šilumos kainos susidariusios papildomos pajamos ar patirtos sąnaudos būtų įvertinamos nustatant kito laikotarpio šilumos kainas. Be to, metodikoje siūloma įtvirtinti ir nuostatą, kad į šilumos kainą būtų įtraukiamos tik atliktos, o ne būsimos investicijos.

Kitą savaitę LSA valdyba dėl Šilumos energijos kainų nustatymo metodikos ketina priimti oficialią LSA poziciją.

Kategorija:   Naujienos
Atgal