• Pirmas
  • Naujienos
  • Vilniuje susitiks Europos vietos ir regionų valdžių asociacijų vadovai
CEMR logo

Vilniuje susitiks Europos vietos ir regionų valdžių asociacijų vadovai

2012-05-17 0 773 Views

Gegužės 21 ir 22 d. vyksiančio posėdžio, kurį atidarys Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, darbotvarkėje –  lobistinės europinės vietos ir regionų valdžių darbotvarkės klausimai, veikla teikiant pastabas ir pasiūlymus Europos Komisijos iniciatyvoms dėl Europos Sąjungos regioninės politikos ateities, lygių galimybių užtikrinimo ir kita.

Susitikimo metu bus surengtos darbo grupės, kuriose ketinama aptarti gerąją Europos vietos ir regionų valdžių praktiką ieškant atsako į dėl ekonominio nuosmukio ir finansinės krizės kilusius iššūkius savivaldybėms bei regionams ir lygių galimybių užtikrinimo Europoje temą. Diskusijose pastarąja tema dalyvaus ir Vilniuje įsikūrusio Europos lyčių lygių galimybių instituto direktorė Virginija Langbakk. LSA direktorė Roma Žakaitienė pristatys Lietuvos patirtį reformuojant regioninį valdžios lygmenį bei sprendžiant ekonominės krizės pasekmes.

CEMR direktorių ir generalinių sekretorių posėdį Vilniuje rengia LSA, Vilniaus miesto savivaldybė ir CEMR sekretoriatas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal