• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių darbą dauguma bibliotekų lankytojų vertina gerai
bibliotekospazangai

Savivaldybių darbą dauguma bibliotekų lankytojų vertina gerai

2012-05-23 0 879 Views

Akciją „Savivaldos savaitė bibliotekose“, kuri vyko vasario mėnesį, inicijavo Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) ir projektas „Bibliotekos pažangai”. Renginio metu gyventojai galėjo viešosiose bibliotekose susitikti su vietos politikais ir tarnautojais bei elektroninėje anketoje išsakyti savo nuomonę apie vietos savivaldos institucijų veiklą ir regionui aktualias problemas.

Akcijoje taip pat buvo surengta apklausa apie Lietuvos savivaldybių bei seniūnijų teikiamas paslaugas ir veiklos tobulinimo galimybes, kurioje dalyvavo 5472 bibliotekų lankytojai visoje Lietuvoje.

Apklausa parodė, jog 42 procentai apklausos dalyvių savivaldybių darbą vertina gerai arba labai gerai, 44 procentai – patenkinamai, ir tik 14 proc. blogai arba labai blogai.

Tyrimo duomenimis, daugeliui gyventojų pakanka informacijos apie vietos savivaldybės sprendžiamas problemas (61 proc. respondentų), o savivaldybių tarnautojų darbo kokybė buvo įvertinta labiau palankiai nei nepalankiai.  

4 balais penkiabalėje sistemoje buvo įvertintas tarnautojų mandagumas, paslaugumas ir geranoriškumas. Kiek prasčiau – 3 balais – įvertintas operatyvumas bei iniciatyvumas sprendžiant aktualias gyventojams problemas.

Daugiau nei pusė (58 proc.) respondentų naudojasi savivaldybės interneto svetaine, tačiau vos 7 procentai apklaustųjų teikia prašymus elektroniniu būdu.

Įvardijant aktualiausias gyvenamosios teritorijos problemas, kurias turėtų spręsti savivaldybės, dažniausiai buvo minimi nesutvarkyti keliai (33 proc. ), darbo vietų kūrimas (17 proc.), vandens kokybės gerinimas (17 proc.), nuotekų sistemos įrengimas (15 proc.).

Bibliotekų lankytojai pripažino, jog ir patiems gyventojams trūksta iniciatyvumo sprendžiant aktualius klausimus. Nors 87 procentų respondentų sakė žiną, kad gyventojai renka gyvenamosios vietovės bendruomenės atstovą – seniūnaitį, tik 45 procentų teigė dalyvavę seniūnaičio rinkimuose.  Be to, tik 20 procentų  apklausos dalyvių manė, kad vietos gyventojai yra linkę aktyviai įsijungti į regionui svarbių problemų sprendimą.

Su visu tyrimu galite susipažinti čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal