• Pirmas
  • Naujienos
  • Seime – apie vietos savivaldos stiprinimą ir plėtros galimybes
diskusija Seime-600

Seime – apie vietos savivaldos stiprinimą ir plėtros galimybes

2012-06-08 0 741 Views

Konferencijoje „Lietuvos delegacijos Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongrese veikla kuriant efektyvią vietos ir regionų valdžių sistemą“ dalyvavo savivaldybių vadovai ir tarybų nariai, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos atstovai, Seimo nariai.

Pristatydamas iniciatyvos tobulinti vietos savivaldą rezultatus ir problemas Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Vytautas Kurpuvesas pripažino, jog savivaldybės neturi pakankamai galimybių kontroliuoti savo finansus ir didele dalimi priklauso nuo centrinės valdžios. Seimo narys taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog Vietos savivaldos įstatymas yra labai dažnai keičiamas.

Apie paslaugų kokybę, prieinamumą bei savivaldybių konkurencingumą kalbėjęs vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas išskyrė žmogiškųjų išteklių faktorių, kuris vaidina ypač didelį vaidmenį savivaldybėms vykdant vis daugiau įvairių projektų.  

diskusija Seime2-600

Lietuvos delegacijos Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongrese vadovas, Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas supažindino diskusijos dalyvius su 2012 metais priimtomis Kongreso rekomendacijomis dėl Lietuvos vietos savivaldos padėties bei praėjusią savaitę priimta LSA suvažiavimo rezoliucija, kurioje raginama labiau pasitikėti savivaldybėmis.

Diskusijos, kurią organizavo Seimo valtybės valdymo ir savivaldybių komitetas ir Seimo Europos informacijos biuras, dalyviai taip pat aptarė seniūnų bei seniūnaičių vaidmenį tobulinat vietos savivaldos demokratiškumą, tiesioginių merų rinkimų perspektyvą.

Kategorija:   Naujienos
Atgal