• Pirmas
  • Naujienos
  • Įvyko pirmasis Lietuvos ir Baltarusijos regioninio bendradarbiavimo forumas
Bendras368-600

Įvyko pirmasis Lietuvos ir Baltarusijos regioninio bendradarbiavimo forumas

2012-06-13 0 871 Views

Renginyje, vykusiame Molodečno kultūros rūmuose, buvo aptarta dvišalio bendradarbiavimo patirtis, keičiamasi idėjomis ir pasiūlymais dėl tolimesnių iniciatyvų plėtros. Forumo atidaryme kalbėjęs Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas pažymėjo, jog bendra abejų šalių siena tęsiasi beveik 700 kilometrų, o abejų šalių vietos valdžios tikslas turi būti siekis užtikrinti, kad ši siena ne skirtų, o jungtų, ir kad žmonės abipus jos jaustųsi gyvenantys Europos centre, o ne prie neperžengiamos ribos. Jam pritarė ir vienas renginio iniciatorių, Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Viktoras Dražinas, savo sveikinimo kalboje skyręs itin daug dėmesio įspūdingai dvišalės prekybos augimo dinamikai.

Bendras2 367-600

Panevėžio regioną bei investicijų galimybes pristatęs Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis akcentavo abejų šalių verslo ryšius ir perspektyvas. Ryšių plėtros galimybių temą pratęsė ir Vilniuje įsikūrusio Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos bendradarbiavimo abipus sienos programos jungtinio techninio sekretoriato atstovas Dzmitrii Šarko, pristatęs šios programos pasiekimus ir galimybes pasienio regione. Renginyje pasisakę Baltarusijos atstovai akcentavo itin dinamiškai besiplėtojančio vietinio turizmo pasiekimus, investicijų bei gamybos perkėlimo į Baltarusiją perspektyvas.

Apie siekį suartinti abejų šalių piliečių liudija ir tai, jog abejų šalių vietos valdžios institucijos yra sudariusios daugiau nei 40 įvairių bendradarbiavimo susitarimų, o forumo metu Elektrėnų ir Ukmergės rajono savivaldybės pasirašė dar po vieną tokią sutartį su kolegomis iš Baltarusijos.

Kategorija:   Naujienos
Atgal