• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos į mokymus pažangos energetikos ir klimato kaitos temomis

Savivaldybės kviečiamos į mokymus pažangos energetikos ir klimato kaitos temomis

2012-08-28 0 953 Views

Projektas 2009-2012 metais buvo vykdomas devyniose Europos valstybėse, tarp jų – ir Lietuvoje. Juo buvo siekiama skatinti Europos savivaldybes didinti energijos vartojimo efektyvumą, mažinti šiltnamio dujų emisijas, skatinti atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą.

Projekto metu sukurtuose mokymuose jau dalyvavo daugiau kaip keturiasdešimt politikų bei specialistų iš penkių savivaldybių – Alytaus miesto, Kėdainių rajono, Marijampolės, Panevėžio miesto bei Rokiškio rajono.   

Mokymus administruojanti VšĮ Aplinkosaugos valdymo ir technologijų centras/ ECAT kviečia surengti juos ir kitose savivaldybėse. Rengėjų teigimu, mokymų kursas suteikia platesnį supratimą apie sumanaus energijos vartojimo, atsinaujinančios energetikos bei CO² emisijų mažinimo svarbą vietos lygmenyje, supratimą apie egzistuojančius modelius bei metodus savivaldybei veikti pažangios energetikos bei klimato apsaugos srityse, įgūdžius bei praktines žinias, kaip parengti bei įgyvendinti darnios energetikos veiksmų planus savo mieste ar regione.

Savivaldybės, pageidaujančios surengti tokius mokymus politikams bei specialistams, gali kreiptis į, Aplinkosaugos valdymo ir technologijų centro atstovę Vaivą Ramanauskienę (Lydos g, 4, Lt-44213, Kaunas, tel. 8 37 423053, faks.: 8 37 422797, vaiva@ecat.lt).

                 

Kategorija:   Naujienos
Atgal