• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos vietos savivaldos atstovai – Kinijos miestų tarptautinės draugystės konferencijoje
Kinija-600

Lietuvos vietos savivaldos atstovai – Kinijos miestų tarptautinės draugystės konferencijoje

2012-09-18 0 753 Views

Šiame renginyje, organizuojamas oficialios Kinijos ryšių su užsieniu organizacijos – Kinijos ryšių su užsienio šalimis asociacijos, dalyvavo apie 700 Kinijos bei su šia šalimi bendradarbiaujančių 95 miestų iš 48 pasaulio šalių atstovai.

Tarp konferencijos temų – miestų plėtros strategijos ir tarptautinių ryšių plėtra, investicijų pritraukimas, senėjančios populiacijos keliami iššūkiai, avarinių pagalbos tarnybų veiklos organizavimas, kultūra, aplinkosauga, Kinijos regioninis bendradarbiavimas.

LSA ryšius su Kinijos ryšių su užsienio šalimis asociacija palaiko jau daugiau kaip 10 metų, tačiau tik šiemet gavo kvietimą dalyvauti šiame kas dveji metai organizuojame renginyje.

Paprastai Kinijos atstovai į tokius renginius kviečia šalių, su kuriomis pageidauja plėtoti ryšius, atstovus. Lietuvoje Kinijos ryšių su užsienio šalimis asociacijos atstovai yra lankęsi 2003 ir 2007 metais bei planuoja vėl apsilankyti šių metų lapkritį.

Šiuo metu partnerystės ryšius su kolegomis iš Kinijos yra užmezgę trys Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas ir Panevėžys, dar keletas domisi tokiomis galimybėmis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal