• Pirmas
  • Naujienos
  • Nebebus ribojamas savivaldybių savarankiškų pajamų augimas

Nebebus ribojamas savivaldybių savarankiškų pajamų augimas

2012-09-25 0 969 Views

Tai rugsėjo 25 dieną, antradienį, susitikime su LSA viceprezidentu Elektrėnų meru Kęstučiu Vaitukaičiu bei direktore Roma Žakaitiene patvirtino finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Susitikime buvo aptarti esminiai su kitų metų savivaldybių biudžetais susiję klausimai.

Finansų ministerijos (FM) atstovai taip pat patikino, jog, LSA prašymu, ketinama numatyti papildomas lėšas savivaldybėms 2013 metams (tačiau ne 2012-isiems) padidintai minimaliai algai išmokėti.

2013 m. savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių projekte taip pat ketinama atsižvelgta į LSA raginimus ieškoti finansavimo šaltinio socialinį darbą dirbančiųjų padidintiems tarnybiniams atlyginimams išmokėti bei savivaldybėms kitiems metams numatytoms naujoms funkcijoms įgyvendinti, bus skirtos lėšos savivaldybėms perduotoms iš apskričių įstaigoms išlaikyti.

FM taip pat ketina svarstyti galimybę padidinti savivaldybių 2013 metų skolinimosi limitus, kurie reikalingi įgyvendinti ar tęsti projektus, finansuojamus iš Europos Sąjungos fondų. Susitikime buvo tai pat aptarta galimybė kartu su Aplinkos ir Susisiekimo ministerijomis spręsti klausimą dėl savivaldybėms reikiamų papildomų lėšų 2013 metams sodų bendrijų bendrojo naudojimo žemėje esantiems vidaus keliams prižiūrėti ir tvarkyti.

Ministerijos atstovai ketina atsižvelgti ir į LSA siūlymą 2013 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekte įrašyti nuostatą, jog savivaldybės 2011 ir 2012 metais iš valstybės biudžeto gautas trumpalaikes paskolas laikinam pajamų trūkumui, susidariusiam dėl akcinei bendrovei bankui „Snoras“ pritaikyto veiklos apribojimo ir banko licencijos atšaukimo, padengti grąžintų į valstybės biudžetą iki 2013 m. gruodžio 31 d.

Kategorija:   Naujienos
Atgal