• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos savivaldybių ir regionų tarybos Generalinėje asamblėjoje – ir Lietuvos atstovai

Europos savivaldybių ir regionų tarybos Generalinėje asamblėjoje – ir Lietuvos atstovai

2012-09-28 0 898 Views

Lietuvai asamblėjoje atstovauja LSA valdybos narė, Birštono merė Nijolė Dirginčienė bei Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

Šio CEMR kongreso, pavadinto  „Decentralizacija, demokratizacija, Plėtra: Inovacijų 3D“, temos – vietos ir regionų valdžių indėlis į kovą su pasauline krize, miestų ir regionų valdymo tobulinimas, decentralizacijos proceso eiga Europoje bei pasaulyje, ES reikalų koordinavimo tobulinimas ir vieningų vietos savivaldos pozicijų ES darbotvarkės klausimais rengimas.

Asamblėjos dalyviai numato priimti bendrą deklaraciją, kurioje būtų pareikštos Europos vietos ir regionų valdžių nuostatos dėl ekonominės krizės, naujosios finansinės perspektyvos, vietos savivaldos teisių padėties Europoje ir kitų klausimų.

Tuo pat metu Kadize vyks ir CEMR Politikos komiteto – šios organizacijos valdybos – posėdis. Jame planuojama aptarti finansinius organizacijos veiklos klausimus, pasirengimą 2013 m. renginiams, organizacijos atstovaujamų Europos valstybių vietos ir regionų valdžių institucijų poziciją dėl naujosios daugiametės finansinės perspektyvos bei kitus aktualius europinės vietos savivaldos darbotvarkės klausimus.

CEMR vienija 47 vietos ir regionų valdžių asociacijas iš Europos Sąjungos ir kaimyninių šalių. Lietuvos savivaldybių asociacija CEMR narė yra jau daugiau nei 10 metų.


Kategorija:   Naujienos
Atgal