• Pirmas
  • Naujienos
  • Išorės auditas savivaldybėse turi būti vykdomas vadovaujantis tarptautiniais audito standartais.

Išorės auditas savivaldybėse turi būti vykdomas vadovaujantis tarptautiniais audito standartais.

2013-02-04 0 851 Views

Valstybės kontrolės atstovų nuomone, reikėtų įstatymu įteisinti, kad išorės auditas – finansinis, teisėtumo ir veiklos, savivaldybėse būtų atliekamas vadovaujantis tarptautiniais audito standartais. Jais bus privaloma vadovautis savivaldybių taryboms atskaitingiems savivaldybių kontrolieriams bei savivaldybės kontrolės ir audito tarnyboms. Metodinį vadovavimą atliktų Valstybės kontrolė.
Savivaldybių kontrolierių asociacijos atstovų įsitikinimu, savivaldybių kontrolės ir audito tarnyboms gerokai padidėsiančiai atsakomybei ir darbo apimtims užtikrinti, yra būtini ne tik didesni žmogiškieji ištekliai, bet ir finansavimas, kurio ir taip nepakankamai skiriama.
Savivaldybių kontrolierių bei kontrolės ir audito tarnybų atliekamų auditų kokybės kontrolę ypatingai sunku užtikrinti tais atvejais, kai dirba tik vienas darbuotojas.
Pasitarime dalyvavo Valstybės kontrolieriaus pavaduotoja D. Bakutienė, Valstybės kontrolės 3-iojo audito departamento direktorė R. Rudokienė, 6-ojo audito departamento direktoriaus pavaduotoja (finansiniam (teisėtumo) auditui) D. Krištopavičienė, Teisės ir personalo departamento direktorė A. Radzevičiūtė, LSA direktoriaus pavaduotojas – patarėjas savivaldybių finansų ir ekonomikos klausimais R. Čapas, Savivaldybių kontrolierių asociacijos prezidentas, Marijampolės savivaldybės kontrolierius J. Vaičiulis, Kėdainių r. savivaldybės kontrolierė Z. Valiauskienė, Lazdijų r. savivaldybės kontrolierius A. Morkūnas ir kt.

Kategorija:   Naujienos
Atgal