• Pirmas
  • Naujienos
  • Sėkminga tarptautinė konferencija- energetikos sektoriaus dalyvių iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės draugystės pradžia.

Sėkminga tarptautinė konferencija- energetikos sektoriaus dalyvių iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės draugystės pradžia.

2013-03-01 0 793 Views

Konferencijoje dalyvavo Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijos, Bristolio miesto savivaldybės, įvairių įmonių ir asociacijų atstovai bei energetikos ekspertai, kurie aptarė globalius iššūkius ir nacionalinius sprendimus, atsižvelgiant į pasaulines energijos poreikio tendencijas, diversifikacijos ir tiekimo saugumo bei klimato kaitos aspektus.

Antrosios sesijos metu, dalintasi sėkmės pavyzdžiais. Pasak LSA direktorės R.Žakaitienės tokia konferencija labai naudinga, ir svarbūs tiek sėkmės pavyzdžiai, tiek kitų šalių sprendimai reaguojant į energetikos sektoriaus iššūkius. Kalbėta apie savivaldybių patirtis investuojant į darnios energetikos plėtrą, energinį efektyvumą, šilumos ūkio modernizaciją. Buvo pateikti galimi viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo pavyzdžiai. Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė pasidalino savo miesto patirtimi, įgyvendinant tarptautinį projektą „ECO-LIFE” – „Gyvenimo kokybės gerinimas ES vystant darnių CO2 neutralių EKO- miestų plėtrą”.

Taip pat Lietuvą atstovavo Užsienio reikalų ministerijos Politikos direktorius ir ambasadorius D. Čekuolis, Energetikos ministerijos Atsinaujinančių energijos išteklių ir energijos efektyvumo skyriaus vedėja V. Sankauskaitė, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Dujų ir elektros departamento Atsinaujinančių išteklių skyriaus vedėja J. Pravalackaitė, Strateginės savivaldos instituto direktorius S. Paulauskas bei Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos prezidentas M. Nagevičius.

Trečiojoje programos dalyje buvo plėtojamos ateities vizijos: verslo investicijos į tvarios energetikos sprendimus, technologijos ir produktai, atsinaujinančios energetikos plėtra ir iššūkiai.

Sėkminga konferencija- tapo galimybe užmegzti ir stiprinti dvišalius ryšius tarp energetikos sektoriaus dalyvių iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės.

Kategorija:   Naujienos
Atgal