STT raginimas savivaldybėms

2013-03-26 0 928 Views

Vienas pagrindinių klausimų, aptartų posėdyje – Nacionalinės kovos su korupcija 2011-2014 m. programos priemonių plano įgyvendinimo 2011-2012 metais aptarimas ir įvertinimas. Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai informavo, kad per šį laikotarpį įgyvendintos 35 priemonės, neįgyvendintos -10, o 25 priemonės įgyvendintos iš dalies.

Savivaldybės sulaukė nemažai kritikos dėl informacijos nepateikimo arba vangaus priemonių įgyvendinimo. Pvz. Priemonę 1.17 apie organizuotus įstaigų darbuotojų kursus dėl teisės aktų projektų vertinimo valstybės korupcijos, socialinių, ekonomikos, finansų ir kitais požiūriais, kurią turėjo įgyvendinti visos valstybės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos, iš 60 savivaldybių informaciją pateikė 55, o priemonę įgyvendino tik 7 savivaldybės. Kadangi nemažai valstybinių institucijų taip pat nepateikė išsamios informacijos apie programos vykdymą, nuspręsta informacijos pateikimo laiką Specialiųjų tyrimų tarnybai pratęsti iki š.m. balandžio 10d.

Komisija pritarė patobulintai ataskaitos formai, kuri skelbiama STT tinklapyje. Tokiu būdu siekiama aiškiau įvardinti priemonių vykdytojus, jų atliktus darbus, laukiamo rezultato kriterijus bei priemonių vertinimus.

Kategorija:   Naujienos
Atgal