• Pirmas
  • Naujienos
  • Konkurencijos tarybos tikslas- abipusiu pasitikėjimu grįsta partnerystė su Ūkio ir viešojo administravimo subjektais

Konkurencijos tarybos tikslas- abipusiu pasitikėjimu grįsta partnerystė su Ūkio ir viešojo administravimo subjektais

2013-09-27 0 894 Views

„Konkurencijos taryba nėra vien tik baudas už Konkurencijos, Reklamos ir kitų įstatymų pažeidimus skirianti įstaiga. Siekiame atviro ir glaudaus dialogo ir su viešojo administravimo, ir su ūkio subjektais. Mūsų ilgalaikis tikslas – stipri, abipusiu pasitikėjimu grįsta partnerystė su verslo bendruomene bei viešojo administravimo subjektais” – sako Šarūnas Keserauskas, Konkurencijos tarybos pirmininkas.

Konkurencijos tarybos ekspertų parengtos Gairės išsamiai paaiškina viešojo administravimo subjektams, kaip rengti teisės aktus, kad šie neiškraipytų konkurencijos ir užtikrintų vienodas rinkos dalyvių veikimo sąlygas įvairiose ekonomikos srityse.

Konkurencijos tarybos ekspertai į Gaires įtraukė ir trumpą 15 punktų klausimyną, kuris padės greitai įvertinti galimą sprendimo poveikį konkurencijai (žr.5-6 Gairių psl.).
Dokumente taip pat pateikiami praktiniai pavyzdžiai iš Konkurencijos tarybos praktikos, kurie, tikimasi, padės sprendimų priėmėjams ir teisės aktų rengėjams išvengti nepagrįstų konkurencijos ribojimų.

Visus Viešojo administravimo subjektus, susidomėjusius Gairių pristatymais, maloniai kviečiame kreiptis tel. (8 5) 262 26 17 arba el. p. jurgita.ratkeviciute@kt.gov.lt.

 

LR Konkurencijos tarybos Komunikacijos skyrius

Kategorija:   Naujienos
Atgal