• Pirmas
  • Naujienos
  • Regionų Komiteto Europos Aljanso frakcija posėdžiavo Panevėžio rajone
2013.09.30-2

Regionų Komiteto Europos Aljanso frakcija posėdžiavo Panevėžio rajone

2013-10-01 0 802 Views

Europos aljanso politinė grupė – viena iš penkių Regionų komitete veikiančių politinių grupių, vienijanti nuosaikių dešiniųjų pažiūrų, žaliųjų, kaimiškųjų vietovių interesus atstovaujančius vietos ir regionų politikus iš įvairių Europos Sąjungos valstybių narių.

Renginyje dalyvavo ir esminius Lietuvos siekius kaimo politikos srityje pristatė Seimo narys, buvęs Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė, Žemės ūkio ministerijos atstovas. Diskusijai dėl Bendrosios žemės ūkio politikos ateities kvietė ir buvęs Airijos atstovas ES specialiajame žemės ūkio komitete Dermotas Rajanas (Dermot Ryan) bei Velso (Didžioji Britanija) nacionalinės asamblėjos narys Rodris Glynas Tomas (Rhodri Glyn Thomas), o Europos aljanso politinės grupės vicepirmininkas Jeržis Zajonkala (Jerzy Zająkała) pristatė esminius darnios kaimo plėtros politikos klausimus. Posėdžio pabaigoje buvo priimta rezoliucija- skatinanti Europą atidžiau laikytis tvaraus vystimosi principų žemės ūkio plėtroje ir taikyti vienodas finansavimo ir skatinimo priemones žemdirbiams visoje Europoje.

Susitikimo dalyviai džiaugėsi galėję pamatyti daugiau Lietuvos nei tiek kiek siekia sostinės kontūrai. Panevėžio rajono meras P. Žagunis džiaugėsi, kad svečius itin sudomino vienintelis Baltijos šalyse Pašilių stumbrynas, Panevėžio Regioninio parko direkcijoje įrengta ekspozicija ir Krekenavos bazilika. „Panevėžys didžiuojasi savo kraštiečiais, darbščiais žmonėmis, puikia gamta, unikaliais žemės turtais”- sakė meras. „Norime tai parodyti savo kolegoms iš Europos”. O puikiame Bistrampolio dvare posėdžiavusiai Regionų Komiteto delegacijai meras palinkėjo, kad kolegos nepamirštų, jog svarbius sprendimus, skirtus geresniam Europos piliečių gyvenimui, galima priimti ne tik išblizgintose salėse, bet ir istoriją menančiuose Panevėžio rajono dvaruose ir jų arklidėse. „Svarbiausia nepamiršti, kad už kiekvieno mūsų sprendimo stovi žmogus- kiekvieno iš jų problemų ir rūpesčių girdėjimas yra mūsų kasdienė užduotis”- sakė P. Žagunis.

 

Indrė Venckūnaitė da Silva Lemos
LSA atstovė Briuselyje

LRT „Laba diena, Lietuva” (47:10-52:40)

LRT Panoramos reportažai:

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal