• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos atstovai Regionų komitete iškėlė Rusijos vykdomos ekonominės agresijos įvertinimo klausimą

Lietuvos atstovai Regionų komitete iškėlė Rusijos vykdomos ekonominės agresijos įvertinimo klausimą

2013-10-08 0 718 Views

Įvairiais gandais apaugę sankcijos, kurias Rusijos muitinė jau beveik mėnesį taiko importui iš Lietuvos, nusipelno griežto Europos Sąjungos pasmerkimo ir deramos europinės reakcijos – tokia Lietuvos delegacijos ES Regionų komitete vadovo Arnoldo Abramavičiaus įžangine teze š.m. spalio 8 d. prasidėjo Europos Sąjungos Regionų komiteto 103-oji plenarinė sesija.

Kalbėdamas plenarinės sesijos pradžioje jis Europos savivaldybių ir regionų vadovams pristatė žalą, kurią Lietuvos verslui bei piliečiams daro nepaskelbtos ir nemotyvuotos Rusijos sankcijos. Lietuvos delegacijos vadovas plojimais sutiktoje kalboje akcentavo, jog rytinės ES kaimynės, neretai save įvardijančios partnere veiksmai ne tik prasilenkia su tarptautine laisvos prekybos praktika, esančia Pasaulio prekybos organizacijos pagrindu, todėl turi būti vertinama kaip iššūkis ne vien Lietuvai, tačiau ir visai Europos Sąjungai. Savo ruožtu Lietuvos delegacija pakvietė Regionų komitetą paraginti kitas ES institucijas imtis neatidėliotinų ir adekvačių priemonių tam, kad toks Rusijos elgesys nepasikartotų ateityje ir kitų ES valstybių narių atžvilgiu.

Pastarosiomis savaitėmis vykstančios Rusijos ekonominės agresijos keliamos žalos Lietuvos savivaldybėms bei vietos verslui problemą spalio 7 d. vykusio Regionų komiteto Biuro posėdžio metu bei sekančią dieną vykusios Europos socialistų politinės frakcijos posėdyje taip pat iškėlė ir Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Gediminas Paviržis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal