2013.10.11-1

Nacionalinis operos ir baleto teatras suspindo auksu

2013-10-14 0 1156 Views

Tardamas sveikinimo žodį LSA prezidentas R. Malinauskas pažymėjo, kad Lietuvoje Vietos savivaldos diena minima nuo 2007-ųjų metų. „Šią dieną galima laikyti savivaldybių tarnautojų profesine švente, tačiau kartu tai ir visų žmonių šventė, nes visi gyvename tam tikroje savivaldoje.” Jis patikino, kad kaip LSA prezidentas ir daugiametis meras siekia, kad savivalda taptų dar stipresnė ir labiau nepriklausoma nei yra dabar, kad ji turėtų teisę priimti kuo daugiau sprendimų, turinčių tiesioginę įtaką gyventojų kasdieniam gyvenimui.

Lietuvos vietos valdžios atstovus, savivaldybių darbuotojus ir tarybos narius sveikino Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios žodžius perdavė patarėjas Mindaugas Lingė. Pasak prezidentės, pilietinė branda valstybėje prasideda nuo stiprios savivaldos. Savivaldos, kurioje stiprūs ir svarbūs jaučiasi visi savivaldybės gyventojai.

Visus susirinkusius Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus vardu sveikino ir Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas R. Motuzas.

Po keturių metų pertraukos, į Auksinių krivūlių apdovanojimų ceremoniją grįžo Finansų ministerija, su įsteigta nominacija „Už racionalų Europos Sąjungos investicijų ir biudžeto lėšų valdymą” apdovanojusi Elektrėnų savivaldybę.

Šiais metais Auksinių Krivūlių apdovanojimuose buvo ir dar viena staigmena. Europos komisijos atstovybė Lietuvoje pareiškė norą jungtis prie gražios iniciatyvos ir taip pat įsteigė dar vieną nominaciją „Aktyvi bendruomenė- stipri Europa”. Apdovanojimas buvo skiriamas už aktyvią veiklą skatinant Europos pilietiškumą vietos bendruomenių ir mokyklų lygmeniu, efektyvią veiklą įgyvendinant ES struktūrinės paramos projektus ir aukštą šios finansinės perspektyvos ES paramos įsisavinimo procentą bei aktyvų dalyvavimą europiniuose bendradarbiavimo abipus sienos projektuose, ir Nacionalinėje 2013m. Europos piliečių metų programoje – atiteko Kalvarijos savivaldybei.

Ūkio ministerija „Už įgyvendintus turizmo projektus” apdovanojo Birštono savivaldybę.

2013.10.11-4     2013.10.11-3     2013.10.11-5

Aplinkos ministerija „Už išskirtinį rūpestį rajono gamtinių vertybių apsauga, turizmo infrastruktūros plėtojimu ir tobulinimu, įkurtą unikalų, vienintelį Lietuvoje Žvejybos muziejų, atspindintį gamtos išteklių naudojimo istoriją” savo „Auksinę krivūlę” įteikė Molėtų rajono savivaldybei.

Kaišiadorių rajono savivaldybė – „Už svarų indėlį, plėtojant visuomenės sveikatos priežiūros savivaldybėje, gerinant visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą vietos bendruomenės gyventojams ir teisingą supratimą, kad „Sveikas žmogus – sveika visuomenė”-apdovanojimą gavo iš Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų rankų.

Teisingumo ministerija Klaipėdos rajono savivaldybę įvertino „Už nuteistųjų socialinės integracijos ir socialinės atskirties mažinimo iniciatyvas”.

Varėnos rajono savivaldybė šiais metais geriausiai pasirodė regioninių projektų įgyvendinime, ir iš Vidaus reikalų ministerijos gavo apdovanojimą „Už geriausius rezultatus įgyvendinant regioninius projektus”.

Žemės ūkio ministerija „Už kaimo bendruomenių iniciatyvų skatinimą” dėkojo Raseinių rajono savivaldybei.

Švenčionių rajono savivaldybei apdovanojimą skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ją įvertinusi „Už jaunimo užimtumo skatinimą”.

Užsienio reikalų ministerija „Už ryšių su užsienyje gyvenančiais kraštiečiais stiprinimą” įvertino Kauno rajono savivaldybę.

Šakių rajono savivaldybė buvo įvertinta kaip „Savivaldybė – kultūros puoselėtoja”, Auksinę krivūlę gavę iš Kultūros ministerijos.

Švietimo ir mokslo ministerija savo apdovanojimą „Už veiksmingą žmogiškųjų ir materialinių išteklių panaudojimą siekiant ugdymo kokybės” skyrė Palangos miesto savivaldybei.

Alytaus miesto savivaldybė nugalėjo Susisiekimo ministerijos įsteigtoje apdovanojimų kategorijoje „Už svarų indėlį kelių plėtrai ir priežiūrai”.

Utenos rajono savivaldybę apdovanojimu „Už geriausiai tvarkomą šilumos ūkį” pagerbė Energetikos ministerija.

Krašto apsaugos ministerija padėkojo Klaipėdos miesto savivaldybei „Už ilgalaikį bendradarbiavimą” .

Tradiciškai buvo pagerbti ir žmonės, savo darbais ypatingai nusipelnę Lietuvos vietos savivaldai ir jos stiprinimui, kuriems simboliškai suteiktas garbingas „Auksinės krivūlės riterio” titulas. Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas R. Malinauskas teikdamas apdovanojimą tikino, jog vietos savivalda- tai žmonės esantys arčiausiai vieni kitų. „Būtent tokių žmonių dėka vietos valdžia tampa vis didesniu gyventojų ramsčiu kasdieniame gyvenime.” Garbingas titulas šiais metais suteiktas Raseinių rajono savivaldybės tarybos narei Onai Babonienei ir Kauno rajono savivaldybės pirmajam mero pavaduotojui Petrui Mikelioniui. Tiek Raseiniai, tiek Kauno rajonas iškilmingą vakarą džiaugėsi ir „Auksinės krivūlės” laureato, ir „Auksinės krivūlės” riterio apdovanojimais.

Išdalinus visus apdovanojimus, į sceną buvo pakviesti Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė R. Žakaitienė ir prezidentas R. Malinauskas. Asociacijos administracija visų vietos valdžią atstovaujančių žmonių vardu įteikė padėkas už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai bei stiprinimui prisidedant prie to, kad vietos savivalda taptų stipresnė, efektyvesnė ir artimesnė kiekvienam žmogui.

Jono Vileišio premijos už geriausius spaudos, radijo, TV, internetinės žiniasklaidos ar fotožurnalistikos autorinius darbus šiemet nuspręsta neskirti.

Kategorija:   Naujienos
Atgal