• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos moksleiviams – akcija „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”

Lietuvos moksleiviams – akcija „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”

2013-11-07 0 778 Views

 „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” projekto tikslas – iš anksto formuoti jaunosios vartotojų kartos įpročius atsakingai rūšiuoti visas atliekas. Manome, jog šią idėją sutikę palaikyti garsiausi šalies krepšinio klubai jaunimui yra geriausias siektino elgesio pavyzdys”, – teigia Elektronikos platintojų asociacijos vadovas dr. Mantas Varaška.

Socialinė akcija bus vykdoma trimis etapais. I etapo metu (2013 m. lapkritį) moksleiviai bus skatinami rinkti baterijų atliekas, II etapo metu (2014 m. sausį) – dujošvyčių lempučių atliekas, o III etapo metu (2014 m. kovą) vėl bus renkamos baterijų atliekos. Kiekviename etape aktyviausiai pasirodžiusi klasė bus kviečiama į krepšinio rungtynes Vilniuje („Lietuvos Ryto” namų rungtynės) arba Kaune (Kauno „Žalgirio” namų rungtynės). Po varžybų moksleiviai susitiks su mėgstamais krepšininkais ir galės gauti jų autografus bei įsiamžinti bendroje nuotraukoje.

Nuskriausti neliks ir antrų-trečių vietų nugalėtojai – jiems atiteks „Lietuvos ryto” arba „Žalgirio” žaidėjų parašais puošta atributika. Moksleiviai taip pat turės progą į savo mokyklą pasikviesti vieną krepšininką iš pasirinktos komandos pabendrauti apie aplinkos apsaugą, sveiką gyvenseną ir sportą. Taip pat, mokiniai turės galimybę aplankyti akcijos rėmėją, 2013 m. „Atsakingos įmonės” apdovanojimą gavusį „Danske Bank”. Banko atstovai ne tik pasidalins patirtimi vykdant aplinkosauginius projektus, bet ir supažindins su asmeninių lėšų valdymo, investicijų, taupymo klausimais.

Kiekvienos tarpinį etapą laimėjusios mokyklos mokiniams akcijos partneriai dovanos iki 150 bilietų į vienas krepšinio rungtynes. Gegužę bus skelbiama vienintelė visų akcijos etapų mokykla-nugalėtoja. Ji įgis teisę pakviesti į savo paskutinio skambučio šventę pasirinktos krepšinio komandos narius.

EPA, vienijanti beveik 70 proc. Lietuvoje parduodamos elektronikos gamintojų ir importuotojų, per 2012 m. finansavo ir organizavo daugiau nei 7400 tonų elektronikos, beveik 100 tonų galvaninių elementų ir daugiau nei 100 tonų akumuliatorių atliekų sutvarkymą.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal