• Pirmas
  • Naujienos
  • Įvyko tradicinė konferencija savivaldybių informacinių ir ryšių technologijų (IRT) skyrių vadovams bei specialistams
2013.12.09-1

Įvyko tradicinė konferencija savivaldybių informacinių ir ryšių technologijų (IRT) skyrių vadovams bei specialistams

2013-12-16 0 934 Views

Konferencijos pranešėjai pasisakė kibernetinio saugumo, rezervinių duomenų centrų, Lietuvos e-archyvo, integracijos su Teisės aktų registru klausimais, pateikė informaciją apie valstybės informacinių išteklių valdymo bei informacinių technologijų saugos reglamentavimo aktualijas. Taip pat buvo pristatytos vaizdo stebėjimo galimybės, kompiuterinių darbo vietų alternatyvos, papasakota apie galimus IRT sprendimus apskaičiuojant Valstybinės žemės nuomos mokesčius bei vaikų priėmimo į ugdymo įstaigas ir savivaldybių patirtis juos naudojant.

Be kitų teminių pranešimų konferencijoje pateikta informacija apie vykdomo projekto „Centralizuotas savivaldybių paslaugų perkėlimas į elektroninę erdvę” esamą būklę bei pristatytas projektas „Elektroninė topografinių planų derinimo paslauga”.

Jau penktus metus iš eilės rengtos konferencijos tikslas- perteikti savivaldybių IRT skyrių vadovams bei specialistams efektyvaus savivaldybių informacinės sistemos valdymo naujoves, aptarti šiandienos iššūkius ir galimybes bei sustiprinti savivaldybių IRT skyrių vadovų bei specialistų tarpusavio bendradarbiavimą. Šiemet be pagrindinio konferencijos rėmėjo TEO konferenciją parėmė Fortinet, IBM, Idamas ir NEVDA. Pranešimus skaitė Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos, Vidaus reikalų ministerijos, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos, Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos, VĮ „GIS-centro” ir verslo atstovai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal