• Pirmas
  • Naujienos
  • Paskelbtos aktyviausiai atnaujinimo srityje dirbusios savivaldybės

Paskelbtos aktyviausiai atnaujinimo srityje dirbusios savivaldybės

2014-02-21 0 1018 Views

„Palanga pastaraisiais metais parodė ypatingą aktyvumą ir galėtų būti pavyzdžiu daugeliui savivaldybių. Apie 15 tūkst. gyventojų turinčiame mieste jau šiemet turėtų būti renovuota 16 daugiabučių, kitąmet – dar 58. Tai miestas, kuris, mūsų vertinimu, aktyviai rūpinasi, kad gyventojų daugiabučiai būtų energiškai efektyvūs”, – sakė V. Mazuronis.

Apdovanojimai įteikti dar devynioms šalies savivaldybėms. Ignalinos rajono savivaldybė įvertinta už „Enervizijos” projektą, Mažeikių rajono savivaldybė paskelbta „Metų darbštuole”. Kauno miesto savivaldybei įteiktas „Metų iniciatyvos” apdovanojimas už nestandartinius klausimus ir pasiūlymus. „Metų spartuolėmis” paskelbtos Anykščių ir Molėtų rajonų savivaldybės. Marijampolės, Kelmės ir Švenčionių rajonų savivaldybės įvertintos kaip „Metų aktyviausios” už pasiektą didžiausią pažangą atnaujinimo srityje. Jonavos rajono savivaldybė išskirta už kvartalų atnaujinimo skatinimą.

Trylikai Lietuvos savivaldybių už pasiektą pažangą daugiabučių atnaujinimo procese įteikti aplinkos ministro padėkos raštai. Tai Panevėžio, Druskininkų miestų, Šiaulių, Šakių, Varėnos, Plungės, Raseinių, Ukmergės, Panevėžio, Utenos, Biržų, Šilalės ir Radviliškio rajonų savivaldybės.

Visagino miesto savivaldybei įteiktas metų linkėjimas įsitraukti į daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programą, kurioje šiuo metu jau dalyvauja 56 šalies savivaldybės.

Pirmą kartą organizuojamo apžvalginio metinio renginio tikslas – suburti savivaldybių vadovus, įvertinti ir plačiajai visuomenei pristatyti jų darbus atnaujinant (modernizuojant) daugiabučius namus. Šiuo renginiu tikimasi sukurti tradiciją kasmet pagerbti energiškai efektyviausias savivaldybes.

„Savivaldybių vaidmuo renovacijos procese yra labai svarbus, todėl tos savivaldybės, kurios ypač aktyviai dirba, kad gyventume energiškai efektyvesniuose namuose, turi būti įvertintos”, – taip apie apdovanojimus kalbėjo aplinkos ministras.

Savivaldybių rezultatus daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) procese vertino ir apdovanojimus inicijavo Aplinkos ministerija kartu su Būsto energijos taupymo agentūra.

Olga Važnevičienė
„Savivaldybių žinios”

Kategorija:   Naujienos
Atgal