• Pirmas
  • Naujienos
  • R. Šadžius: Sklandus euro įvedimas labai daug priklausys ir nuo savivaldybių pasirengimo

R. Šadžius: Sklandus euro įvedimas labai daug priklausys ir nuo savivaldybių pasirengimo

2014-02-21 0 949 Views

 

„Labai svarbu, kad savivaldybės būtų pasirengusios sklandžiam euro įvedimui, kad visų paslaugų, kurias teikia savivaldybės ar joms pavaldžios įmonės, kainos būtų perskaičiuotos tiksliai pagal nustatytą valiutos kursą. Kartu turime užtikrinti, kad žmonės nepajustų nepatogumų keičiant šalies valiutą”, – sakė R. Šadžius.

Finansų ir Vidaus reikalų ministerijų atstovai supažindino su 2014–2020 m. Europos Sąjungos finansinio laikotarpio struktūrinių ir investicinių fondų programiniais dokumentais, regionų projektų planavimu. Minėtu laikotarpiu, didelis dėmesys regionuose turėtų būti skiriamas verslo aplinkos gerinimui, darbo vietų kūrimui, verslumo skatinimui, žmogiškųjų išteklių plėtrai, mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros finansavimui.

Tuo tarpu 2007-2013 m. finansavimas regionams didžia dalimi buvo orientuotas į miesto viešųjų erdvių tvarkymą, poilsio ir rekreacinių zonų, švietimo infrastruktūros atnaujinimą ir apleistų miesto teritorijų sutvarkymą. Visa tai prisidėjo prie gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimo regionuose.
Nacionalinė regioninės plėtros taryba įsteigta Vyriausybės nutarimu. Tarybą sudaro ministerijų, kitų valstybės institucijų ir įstaigų, Lietuvos savivaldybių asociacijos, socialinių ir ekonominių partnerių atstovai ir regionų plėtros tarybų pirmininkai. Nacionalinė regioninės plėtros taryba prisideda formuojant pagrindines regioninės politikos įgyvendinimo nuostatas.

Parengta pagal Finansų ministerijos informaciją

Kategorija:   Naujienos
Atgal