• Pirmas
  • Naujienos
  • Valdybos posėdyje ne tik auksinės krivūlės, bet ir atliekų tvarkymas

Valdybos posėdyje ne tik auksinės krivūlės, bet ir atliekų tvarkymas

2014-09-22 0 882 Views

Nemažai dėmesio sulaukė informacija dėl Seimo Aplinkos apsaugos komitete svarstomo Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimų ir LSA siūlomų kompromisinių nuostatų. Su posėdyje dalyvavusiu Aplinkos viceministru Algirdu Genevičiumi buvo sutarta susiklosčiusią situaciją bei galimas alternatyvas detaliau aptarti susitikime Aplinkos ministerijoje.

Registrų centras vietos savivaldos atstovams pristatė mobiliosios programėlės „Regia Gyventojams” privalumus ir galimybes. Registrų centro direktoriaus pavaduotojas Rimantas Ramanauskas pasidžiaugė, jog Regia per pastaruosius metus labai ištobulėjo, tapo kur kas platesnė ir dinamiškesnė, o svarbiausia tai, kad tiek gyventojams, tiek tarnautojams ji yra nesunkiai prieinama ir nemokama. Mobili programėlė Regia gyventojams, padeda identifikuoti, ir informuoti atitinkamus savivaldybių specialistus ir darbuotojus apie jų mieste įvykusį incidentą. Žmogus pastebėjęs kokią bėdą, kaip pavyzdžiui ne vietoje išpiltas šiukšles, savo mobilaus telefono pagalba gali automatiškai nustatyti incidento vietą, ją nufotografuoti ir pažymėti savivaldybės žemėlapyje. Tuo tarpu ši informacija tiesiogiai pasieks reikiamą specialistą pačioje savivaldybės administracijoje. Pasak Registrų centro atstovų, itin džiugina rezultatyvus ir geranoriškas bendradarbiavimas su savivaldybių asociacija ir pačiomis savivaldybėmis.

VĮ „Lietuvos oro uostai” pristatė bendradarbiavimo viziją ir galimybes siekiant didinti Lietuvos pasiekiamumą oro transportu. Savivaldybių vadovai sutiko, kad toks bendradarbiavimas yra ne tik galimas, bet ir labai sveikintinas, tačiau pažymėjo, kad į tokią iniciatyvą derėtų įtraukti ir verslo atstovus, atkreipiant dėmesį ir į tai, kad kiekvienas papildomas 1 mln. keleivių sukuria per tūkstantį darbo vietų.

Artėjant spalio 10 dienai, kuomet šalyje minima Vietos savivaldos diena, Savivaldybių asociacija kartu su šalies ministerijomis ruošiasi pagerbti geriausiai šiais metais dirbusias ir tam tikrose srityse labiausiai pasižymėjusias savivaldybes. Šiandien vykusiame LSA valdybos posėdyje buvo patvirtintos būsimos nominacijos ir kandidatų sąrašas „Auksinės Krivūlės 2014″ apdovanojimų ceremonijai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal