• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA direktorė R. Žakaitienė: „Panaikintas pagrindinis suinteresuotumo kriterijus tarp verslo ir savivaldos”
2014.10.21-1-600

LSA direktorė R. Žakaitienė: „Panaikintas pagrindinis suinteresuotumo kriterijus tarp verslo ir savivaldos”

2014-10-21 0 866 Views

Nepalanki savivaldybių biudžeto formavimo tvarka nemotyvuoja savivaldybių skatinti verslumą, kurti naujas darbo vietas, pritraukti naujų investicijų. Tiesioginės naudos dėl augančio šalies ūkio savivalda beveik nejaučia, kadangi planuojamas pajamų padidėjimas į jų biudžetą nepatenka, atitekdamas valstybės biudžetui.

Pasak Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio labai svarbu ar tiesiogiai išrinktas meras galės būti tuo lyderiu, kuriuo patikės verslas ir žmonės. Savivaldybių asociacija daugiau kaip dešimt metų siūlė merus rinkti tiesiogiai. Tiesiogiai išrinktas meras, kaip savivaldybės vadovas, bus atskaitingas savivaldybės tarybai ir bendruomenei už savo ir savivaldybės veiklą.

Meras, lygiai kaip bet kokios įmonės vadovas turės užtikrinti sklandų savivaldybės darbą, savarankiškų bei deleguotų funkcijų įgyvendinimą, vietos gyventojų ir bendruomenių įtraukimą į savivaldybės ekonominės ir socialinės gerovės kūrimą, todėl akivaizdu, kad to2014.10.21-2-600kias pareigas turi eiti kompetetingas žmogus, kuris išmano ne tik administravimą bet ir verslą, jo svarbą regionų plėtrai ir žmonių gerbūviui. Todėl ypatingai svarbu, kad į miesto vadovo postą žmonės rinktų tuos, kuriais tiki ir pasitiki,- įsitikinusi R. Žakaitienė.

Kategorija:   Naujienos
Atgal