Search-600

Ieškoma galimybių, kaip Vilniui išbristi iš skolų

2014-11-06 0 694 Views

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete svarstant 2015m. valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, buvo pritarta LSA tarybos siūlymams pagerinti skolinimosi galimybes Vilniaus miesto savivaldybei, tokiu būdu siekiant padėti sostinei greičiau refinansuotis.

Spalio 28 d. Lietuvos savivaldybių asociacijos Tarybos nutarime siūloma:
• Vilniaus m. savivaldybei į skolos limitą neįskaičiuoti pradelstų kreditinių įsiskolinimų;
• Padidinti Vilniaus m. savivaldybės metinio grynojo skolinimosi limitą nuo 15 iki 33 proc.

VVSK komiteto nariai pritarė ir LSA direktorės siūlymui, padidinus GPM dalį Vilniui, kitoms savivaldybėms ją taip pat kompensuoti.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje, buvo pratęsta prieš kelias savaites pradėta diskusija, ką daryti, kad sostinė bent per artimiausius kelerius metus atsikratytų jos slegiančios daugiau kaip 1,2 mlrd. Lt skolos. Pasak komiteto pirmininko Broniaus Bradausko, negalima visų savivaldybių problemų spręsti vien Vilniaus sąskaita. Taip pat šiuo metu Seime svarstant kitų metų biudžeto projektą, nėra įmanoma iki 2015-ųjų pradžios viską konceptualiai sutvarkyti, priimtos tvarkos įgyvendinimas būtų galimas 2016 m.

Nuspręsta dėl konkrečių skaičiavimų ir aiškios vizijos tiek GPM dalies skaičiavimo metodikos, tiek ir transporto lengvatų kompensavimo klausimais kreiptis į Finansų ministeriją ir Lietuvos savivaldybių asociaciją, prašant iki 2015 m. gegužės 1d. komitetui pateikti galimus problemų sprendimus.

Kategorija:   Naujienos
Atgal