• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA inicijavo tarpžinybinį pasitarimą dėl savivaldybėms būtinų duomenų gavimo socialinės srities įstatymų įgyvendinimui
2014.11.06-2

LSA inicijavo tarpžinybinį pasitarimą dėl savivaldybėms būtinų duomenų gavimo socialinės srities įstatymų įgyvendinimui

2014-11-06 0 609 Views

Be to, nuo 2015 m. sausio 1 d. įsigalios gyventojų turto deklaravimo įstatymo pakeitimai, pagal kuriuos gyventojai, siekiantys gauti paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti, turtą ir pajamas galės deklaruoti elektroniniu būdu. Ši naujovė taip pat gali sukelti tam tikrų nesklandumų.

Lietuvos savivaldybių asociacija, įvertinusi esamas ir galimas problemas lapkričio 6 d. inicijavo tarpinstitucinį pasitarimą, kur2014.11.06-1iame dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Informacinės visuomenės plėtros komiteto bei savivaldybių socialinės paramos ir socialinio būsto sričių specialistai.

Pasitarimo metu savivaldybės akcentavo minėtiems įstatymams įgyvendinti trūkstamų duomenų poreikį ir aptarė praktinius įstatymų įgyvendinimui reikalingų duomenų gavimo būdus. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo, kad įstatymų įgyvendinimui reikiamus duomenis bus galima gauti per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (eSPIS projektas). Atsižvelgiant į savivaldybėms kylančias problemas ir augančius poreikius, sistema bus modernizuota ir praplėsta naujomis funkcijomis. Socialinės 2014.11.06-3apsaugos ir darbo ministerija patikino, kad savivaldybės 2015 metų II ketvirtyje jau galės naudotis naujomis šios sistemos galimybėmis.

Aktyvių diskusijų metu rasti tinkamiausi jau esančių problemų ir numatomų grėsmių sprendimo būdai, taip pat išryškėjo įvairių institucijų bendradarbiavimo  svarba.

Kategorija:   Naujienos
Atgal