2014.11.17

Svečiuose Gruzijos savivaldybių asociacijos delegacija

2014-11-20 0 1091 Views

Lietuvos savivaldybių asociacija ir Nacionalinė Gruzijos savivaldybių asociacija (NALA) bendradarbiauja nuo pat NALA įsikūrimo 2003 m. Geri dvišaliai ryšiai palaikomi ne tik tiesiogiai, bet ir tarptautinėse struktūrose – Europos savivaldybių ir regionų taryboje, Europos Tarybos Vietos ir regionų valdžių kongrese.

Abiejų šalių administracinis suskirstymas artimas savo skaičiumi: Lietuvoje – 60 savivaldybių, tuo tarpu Gruzijoje – 67.

Šiandien, LSA duomenimis, Lietuvos savivaldybės yra sudariusios beveik 30 bendradarbiavimo susitarimų su Gruzijos savivaldybėmis. Labai svarbu, jog tarpusavyje bendrauja ne tik didžiosios bet ir mažosios, o taip pat įvairiuose šalies regionuose esančios savivaldybės: Vilnius ir Tbilisis, Kaunas ir Kutaisis, Birštonas ir Čiatura, Klaipėda ir Potis, Klaipėda ir Batumis, Panevėžys ir Rustavi, Druskininkai ir Boržomi, Šiauliai ir Zugdidi bei daugelis kitų. Pernai metais ryšius užmezgė ir abejų šalių senosios sostinės – Trakai ir Mtskheta, taip pat vyno gamintojų regionai – Anykščiai ir Telavi.

Kategorija:   Naujienos
Atgal