• Pirmas
  • Naujienos
  • Aptarti būdai tobulinti viešąjį valdymą ministerijose ir savivaldybėse

Aptarti būdai tobulinti viešąjį valdymą ministerijose ir savivaldybėse

2015-03-02 0 894 Views

Komisija, kurios narė yra ir Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė, viešojo sektoriaus būklę siūlė vertinti pagal viešojo valdymo procesų atvirumą, viešųjų paslaugų kokybę ir valstybės tarnybos gebėjimus.

Vyriausybė pavedė Vidaus reikalų ministerijai (VRM) iki liepos 1 dienos parengti savivaldybėms rekomendacijas dėl didžiausio leistino valstybės tarnautojų ir dirbančių pagal darbo sutartis skaičiaus nustatymo savivaldybės administracijoje.

Vyriausybė taip pat rekomendavo savivaldybėms imtis veiksmų mažinti išlaikomų iš savivaldybės biudžeto viešojo sektoriaus organizacijų skaičių bei atkreipti dėmesį į nebeveikiančių organizacijų likvidavimo ar bankroto procedūrų užbaigimą.

Posėdyje ministerijoms buvo pavesta įvertinti, kaip laikomasi Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo nuostatų, atkreipiant ypatingą dėmesį į viešojo sektoriaus struktūrinius pertvarkymus bei reikalavimus skelbti informaciją apie darbo užmokestį.

Kitame savo posėdyje balandžio mėnesį Viešojo valdymo tobulinimo komisija ketina peržiūrėti savivaldybėms perduotas valstybines funkcijas. Šį klausimą pristatyti bei parengti rekomendacija turėtų VRM ir LSA.

Kategorija:   Naujienos
Atgal