• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA komiteto nariai teikia siūlymus tobulinti atliekų tvarkymo sistemą
bendras

LSA komiteto nariai teikia siūlymus tobulinti atliekų tvarkymo sistemą

2015-05-15 0 929 Views

 

Konkretūs komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kainodaros klausimai gegužės 12 dieną, antradienį, buvo aptarti Lietuvos savivaldybių asociacijos Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje, kuriam pirmininkavo Utenos rajono meras Alvydas Katinas. 

Katinas
Komiteto pirmininkas A.Katinas

Komiteto nariai svarstė Aplinkos ministerijai teikiamus savivaldybių siūlymus, tarp jų – kad į būtinąsias su komunalinių atliekų tvarkymu susijusias sąnaudas būtų įtrauktos užterštų teritorijų ir bešeimininkių atliekų surinkimo ir tvarkymo sąnaudos. Šiuo siūlymu siekiama Lietuvoje išvengti ydingos kai kuriose kitose Europos Sąjungos šalyse susiformavusios sistemos „mokėk kiek išmeti“, kuriai esant bešeimininkių atliekų ir užterštų teritorijų labai padaugėja.

Šiuo metu tai ypač aktualu sodininkams, kuriems patobulinta kainodara padėtų aiškiau skaičiuoti įmokas už atliekas.

LSA komiteto nariai taip pat atkreipė dėmesį, jog reikia spręsti savivaldybėms aktualią problemą, kai už atliekų tvarkymo paslaugas nesumoka bankrutavusios įmonės ar turto paveldėtojai, kurie savo vardu turto neįregistruoja.

Posėdyje taip pat svarstyti esminiai šiuo metu derinamo Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimai, susiję su numatomomis funkcijomis savivaldybių kontrolieriams. Taip pat aptarti savivaldybėms keliami Pakuočių gamintojų ir importuotojų keliami reikalavimai.

Posėdyje dalyvavo Šiaulių ir Vilniaus miestų, Panevėžio miesto ir rajono, Druskininkų, Utenos rajono savivaldybių specialistai bei Aplinkos ministerijos atstovai.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal