• Pirmas
  • Naujienos
  • R.Žakaitienė: Bendras savivaldos ir verslo interesas – darnus Lietuvos regionų vystymas
keturi 600

R.Žakaitienė: Bendras savivaldos ir verslo interesas – darnus Lietuvos regionų vystymas

2015-05-15 0 956 Views

Konferencijos dėmesio centre buvo išmaniojo regiono ir išmaniojo miesto koncepcijos bei naujos galimybes regionų plėtrai ES investicijų 2014-2020 metams periodu.

Savo pranešime R.Žakaitienė pabrėžė, jog savivalda ir verslas turi pamatinį bendrą interesą, tai – darnus Lietuvos regionų vystymas.

„Tiek savivalda, tiek verslas nori, jog ir Zarasuose, ir Šilutėje žmonės turėtų darbą, važiuotų į jį gerais keliais, naujuose ar renovuotuose namuose kurtųsi jaunos šeimos, kurių vaikai eitų į saugius darželius bei mokyklas, o susirgus būtų galima gauti kvalifikuotą savalaikę medikų pagalbą,“- teigė LSA direktorė.

Ji taip pat kalbėjo apie socialiai atsakingą investavimą ir paragino verslininkus savo patirtimi bei gebėjimais prisidėti kuriant tam tikros teritorijos ar regiono plėtros viziją, juo labiau, kad šiuo finansiniu laikotarpiu apjungti fondai sukuria visas galimybes savivaldai ir verslui kurti bei plėtoti bendrus kompleksinius projektus.

Vaitukaits 600
LSA viceprezidentas, Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis

Konferencijoje buvo galima supažindinti su naujausiais mokslo, verslo ir plėtros politikos formuotojų požiūriais į šalies regionų ir miestų vystymąsi, teoriniu ir praktiniu aspektu aptartos regionų sumaniosios specializacijos ir transformacijos strategijos. Renginyje dalyvavo merai ir savivaldybių administracijų vadovai, bendruomenių ir iniciatyvinių grupių atstovai, verslo įmonių vadovai, akademinės bendruomenės nariai.

bensras 600

Konferenciją organizavo Vidaus reikalų ministerija kartu su Lietuvos verslo konfederacija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvių kalbos institutu, Kazimiero Simonavičiaus universitetu bei kitais partneriais.

Kategorija:   Naujienos
Atgal