• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu išrinktas R. Malinauskas
IMG 5378 600

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu išrinktas R. Malinauskas

2015-05-27 0 951 Views

Druskininkų meras LSA vadovavo tris kadencijas nuo 2003 metų.

Taip pat buvo išrinkti LSA viceprezidentai. Jais tapo Pagėgių meras Virginijus Komskis, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis bei Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis.

Pirmajame naujos kadencijos savivaldybių atstovų suvažiavime dalyvauja 124 delegatų, atstovaujančių 58 Lietuvos savivaldybėms (dvi savivaldybės delegatų patvirtinti nespėjo).

LSA suvažiavimo dalyvius sveikinęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigė tikįs, jog naujai išrinktų bei perrinktų merų ir savivaldybių tarybų narių „energija, idėjos, noras siekti visuomenei reikalingų permainų, pareigos jausmas sustiprins mūsų savivaldą ir padės sparčiau kilti regionų ekonomikai“. Jis taip pat pasidžiaugė, kad šiemet Lietuvoje pirmą kartą surengti tiesioginiai merų rinkimų įnešė į Lietuvos gyvenimą daugiau demokratijos ir suteikė rinkėjams daugiau atsakomybės.

IMG 7324 600
S.Žiūros ntr.

„Kaip parodė išaugęs balsuojančių gyventojų aktyvumas, šie rinkimai tarytum pažadino Lietuvos žmonių politinę savimonę ir suinteresuotumą turėti veiklią vietos valdžią,“ sakė Ministras Pirmininkas.

Ketverių metų LSA veiklą apžvelgusio R. Malinausko teigimu, jau du dešimtmečius Lietuvos savivalda siekia įrodyti, kad vietos valdžia yra pajėgi rūpintis žmogumi ir gali būti jam patikimu, arčiausiai esančiu ramsčiu.

IMG 7419 600
S.Žiūros ntr.

„Mes, šios asociacijos nariai, esame skirtingų požiūrių, partijų, patirties, tačiau sugebame stebėtinai susitelkti gindami bendruosius savivaldos interesus – gindami tai, kas rūpi mums ir mūsų savivaldybių gyventojams. Man buvo ir yra garbė vadovauti šiai asociacijai jau kelias kadencijas, kadangi mūsų bendras darbas įkvepia ir suteikia vilties, jog susitelkimas ir vienybė siekiant bendro tikslo įmanomas ir visos Lietuvos mastu,“ – suvažiavime kalbejo LSA prezidentas.

Šiemet dvidešimtmetį mininti LSA vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių ir atstovauja bendriesiems jų interesams valstybės valdžios ir valdymo institucijose.
             IMG 7384 600     IMG 5382 600

LSA suvažiavime dalyvavo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Valentinas Bukauskas, kiti Seimo nariai, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, teisingumo ministras Juozas Bernatonis, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas,Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, kitų ministerijų bei įstaigų atstovai.

Suvažiavime buvo išrinkta naujoji Revizijos komisija, delegatams buvo pristatyta LSA 2014 metų finansinė bei veiklos ataskaita ir veikla bei 2015 m. finansinė sąmata bei nario mokesčio planai.

Daugiau suvažiavimo nuotraukų rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal