fff 200 600

Vilniuje susirinko pirmoji naujos kadencijos LSA taryba

2015-06-15 0 1007 Views

LSA tarybos nariai išrinko savo atstovus į Vyriausybės ir LSA dvišalę komisiją. Joje savivaldybių interesams atstovaus LSA prezidentas Ričardas Malinauskas bei viceprezidentai Kęstutis Vaitukaitis ir Povilas Žagunis.  Dvišalė komisija sudaryta nagrinėti savivaldybių klausimams, kurių jos negali išspręsti be valstybės institucijų pagalbos, taip pat klausimams, kylantiems dėl santykių tarp valstybės institucijų ir savivaldybių.

Taryba taip pat patikslino LSA viešųjų įstaigų „Savivaldybių žinios“ bei „Lietuvos savivaldybių asociacijos Mokymo ir konsultavimo centras“ įstatus bei patvirtino naują „Savivaldybių žinių“ redakcinę kolegiją.

fff 224 600

Tarybos narius sveikino ir pagrindines švietimo sistemos aktualijas aptarė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, o švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė supažindino su Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo koncepcija bei Atviros prieigos centrų steigimo klausimais.

Šalies merams krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pristatė dabartinę saugumo situaciją, šaukimo į Lietuvos kariuomenę bei mobilizacijos aktualijas. Ministras pažymėjo, jog artimiausiu metu ketinama organizuoti savivaldybėse mobilizacijos pratybas bei siekiant palengvinti darbą pakeisti savivaldybių mobilizacijos planų slaptumo žymas.

                 fff 199 600            fff 209 600

Posėdyje Kelių direkcijos atstovas merams pristatė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų, skirtų vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo 2015 metais  naujoves. Kalbėta ir apie savivaldybių vaidmenį vystant Nacionalinę mokymo plaukti programą kaip įrankį vaikų skendimų prevencijai ir baseinų infrastruktūros plėtrai.

fff 203 600 

 

Krašto apsaugos ministro J. Oleko pranešimas.
Švietimo ir mokslo viceministrės S. Kauzonienės pranešimas.
Kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus pavaduotojo, l. e. direktoriaus pareigas Egidijaus Skrodenio pranešimas.
Lietuvos plaukimo federacijos pirmosios viceprezidentės Ilonos Juditos Zuozienės pranešimas.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal