• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos delegacija RK susitiko su komisaru Vyteniu Andriukaičiu
Andriukaitis suRK bendra.JPG

Lietuvos delegacija RK susitiko su komisaru Vyteniu Andriukaičiu

2015-07-10 0 941 Views

V. Andriukaitis pabrėžė, kad sveikatos apsaugos ir maisto saugos srityje būtinas visų ES institucijų bendradarbiavimas, o ypač svarbu dirbti kartu siekiant sumažinti alkoholio ir tabako suvartojimo lygį visoje Europos Sąjungoje (ES).

Lietuvos delegacijos RK vadovas Arnoldas Abramavičius pasidžiaugė, kad gegužės mėnesio pabaigoje Europos Parlamentas pavirtino derybinį mandatą dėl pieno, vaisių ir daržovių tiekimo mokykloms programos, kuriai RK poziciją rengė delegacijos narys Povilas Žagunis.

Susitikimo metu taip pat buvo aptartos ir Lietuvos aktualijos sveikatos apsaugos srityje. V. Andriukaitis apgailestavo dėl ypatingai prastos Lietuvos padėties kalbant apie ankstyvas mirtis. Susitikimo dalyviai taip pat aptarė situaciją aktyvaus senėjimo srityje, ir buvo pripažinta, kad šiuo Lietuvai ypač aktualiu klausimu labai daug galima padaryti savivaldybių lygmeniu.

Andriukaitis suRK

Delegacijos atstovai taip pat iškėlė klausimą dėl ligoninių reformos Lietuvoje. ES komisaras išsakė poziciją, kad reikia keisti savivaldybėse esančių ligoninių profilį, daugiau dėmesio skiriant sveikatinimo, socialinių funkcijų bei švietimo sveikatos srityje klausimams. „Ligoninės turėtų užsiimti sveiko senėjimo programomis, taip pat daugiau dėmesio skirti gerontologinei pagalbai,“ – sakė V. Andriukaitis.

Liepos 8-9 d. vykusi RK plenarinė sesija buvo paskutinė prieš vasaros atostogas. Jos metu komitetas patvirtino keletą svarbių rezoliucijų – „Dėl tvaraus ES požiūrio į migraciją“, „Dėl tvaraus maisto“, „Dėl Europos Komisijos 2016 m. darbo programos prioritetų“. Taip pat buvo patvirtinta nuomonė dėl Europos kaimynystės politikos.

Kategorija:   Naujienos
Atgal