• Pirmas
  • Naujienos
  • Pristatytas centralizuotas savivaldybių paslaugų perkėlimas į elektroninę erdvę
20150821 lsa projektas 600

Pristatytas centralizuotas savivaldybių paslaugų perkėlimas į elektroninę erdvę

2015-08-20 0 920 Views

Nuo šiol visos Lietuvos savivaldybės, naudodamosi projekto metu sukurtais centralizuotais sprendimais, galės ir internetu teikti savo paslaugas gyventojams bei verslui. Paslaugų gavėjai per Elektroninius valdžios vartus (www.epaslaugos.lt) savivaldybėms galės elektroniniu būdu pateikti paslaugų užsakymo prašymus ir kitus reikalingus duomenis. Gyventojams ar verslo atstovams užsakinėjant pažymą nebereikės pateikti papildomų dokumentų ar duomenų, kurie yra saugomi valstybės informacinėse sistemose ir registruose (pvz. VĮ Registrų centro, SODROS ir pan.), nes sukurti technologiniai sprendimai suteikia galimybę savivaldybių darbuotojams visą reikalingą informaciją gauti iš minėtų registrų automatiniu būdu, pasinaudojant valstybės informacinių išteklių sąveikumo platformos priemonėmis, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Minėti pokyčiai leis sumažinti paslaugos teikimui ir gavimui skiriamą laiką, klaidų tikimybę bei finansines išlaidas.

Projektą vykdo VRM kartu su partneriais – Lietuvos savivaldybių asociacija ir Informacinės visuomenės plėtros komitetu prie Susisiekimo ministerijos.

Projekto metu į elektroninę erdvę perkeltos ir visose šalies savivaldybėse tiražuotos 65 įvairios savivaldybių institucijų ir įstaigų teikiamos paslaugos, tad nuo šiol visas svarbiausias savivaldybių paslaugas galima užsisakyti internetu. Įdiegti sprendimai užtikrina patogų ir lengvą savivaldybių paslaugų gavimą gyventojams, verslui, užsienio piliečiams, o taip pat didina savivaldybių institucijų, įstaigų ir įmonių veiklos skaidrumą bei efektyvumą.

Kategorija:   Naujienos
Atgal