• Pirmas
  • Naujienos
  • Diskutuota, kaip tinkamai pasirengti naujajai Gyvūnų augintinių registravimo tvarkai

Diskutuota, kaip tinkamai pasirengti naujajai Gyvūnų augintinių registravimo tvarkai

2015-09-08 0 763 Views

Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) posėdžiavę darbo grupės nariai sprendė klausimus, susijusius su Vyriausybės nutarimo projektu dėl Gyvūnų augintinių registro nuostatų, kuriam pastabas teikė įvairios institucijos, tarp jų – Lietuvos savivaldybės.

Pasak darbo grupėje dirbančio Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėjo žemės ūkio klausimais Gedimino Vaičionio, duomenų suvedimas į registrą užtruks ne vieną dieną, todėl norint, kad gyventojai tinkamai įgyvendintų naująją gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo tvarką, darbo grupės nariai siūlo numatyti 15 mėnesių pereinamąjį laikotarpį.

Posėdyje taip pat buvo akcentuota, kad ŽŪM neturi svertų reguliuoti gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo priemonių ir paslaugų kainų, kadangi pastarosios yra reguliuojamos rinkos dėsnių. Kuo daugiau privačių veterinarijos gydytojų įsitrauks į šią veiklą, tuo paslaugų kaina gyventojams bus mažesnė.

Nutarta išnagrinėti ir galimybę jau anksčiau paženklintų ir registruotų gyvūnų augintinių duomenis, registruotus įvairiose duomenų bazėse, perkelti į Gyvūnų augintinių registrą, taip suteikiant augintinių savininkams galimybę patiems savarankiškai tuos duomenis tikslinti. Tai leistų dalinai sumažinti administracinės naštos padidėjimą gyventojams, atsiradusį dėl naujo registro įsteigimo, nereikėtų perregistruoti augintinių, jei jie jau buvo registruoti savivaldybėse ir suženklinti mikroschemomis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal