• Pirmas
  • Naujienos
  • Komunikacijos tendencijos bei efektyvūs ES pavyzdžiai pristatyti savivaldybių viešųjų ryšių specialistams
bendriausiagera 1600

Komunikacijos tendencijos bei efektyvūs ES pavyzdžiai pristatyti savivaldybių viešųjų ryšių specialistams

2015-11-26 0 1255 Views

Konferenciją „Komunikacija vietos lygmeniu: ES gerosios praktikos pavyzdžiai, tendencijos ir priemonės“ Vilniuje surengė Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) ir ES Regionų komitetas (RK) kartu su partneriu – Vilniaus miesto savivaldybe.

Jau tradicija tapusi kasmetinė LSA konferencija savivaldybių viešųjų ryšių skyrių vadovams ir specialistams šiemet praplėtė savo patirčių lauką ir pristatė efektyviausius komunikacijos pavyzdžius iš kitų ES šalių.

pasis 1200

Renginiu, kurį moderavo žurnalistas Aurimas Perednis, buvo siekiama paskatinti Lietuvos savivaldybes kurti ar tobulinti savo komunikacijos ir viešųjų ryšių strategijas, kurios padėtų savivaldybėms tapti atviresnėmis savo bendruomenėms.

Kitas svarbus konferencijos tikslas – skatinti dialogą tarp savivaldybių komunikacijos atstovų ir vietinės ar nacionalinės žiniasklaidos.

„Tik dialogas, abipusė pagarba ir vienas kito misijos supratimas padės ir vieniems, ir kitiems gerai atlikti savo darbą, kurio tikslai ne tokie ir skirtingi – suteikti žmonėms informaciją, kuria remiantis jie priimtų sau ir savo aplinkai svarbius sprendimus,“ – konferencijoje teigė LSA direktorė R. Žakaitienė.

rz3 1600

Pirmoji konferencijos dalis buvo skirta aptarti būdus, kuriais naudojasi ES institucijos viešindamos savo informaciją tiesiogiai šalių narių piliečiams, bei atskleisti priemones, kuriomis siekiama ES naujienas padaryti aktualiomis vietos lygmeniu. Šia tema su auditorija diskutavo Jonavos meras, RK Biuro narys Mindaugas Sinkevičius, Estijos Rakvere miesto tarybos narys, Estijos delegacijos RK pakaitinis narys Andresas Jaadla bei Europos Parlamento informacijos biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Antrojoje konferencijos dalyje buvo kalbama apie konkrečius iššūkius, su kuriais susiduria savivaldybių viešųjų ryšių specialistai ar atstovai spaudai norėdami paskleisti tam tikrą informaciją piliečiams per vietinę, regioninę ar nacionalinę žiniasklaidą. Šiems klausimams aptarti bus pasitelkiami gerosios praktikos ES šalyse pavyzdžiai.

perednis 800

Vietos lygmens komunikacijos ir žiniasklaidos strategijų europines tendencijas pristatė RK komunikacijos departamento atstovas Tomas De Smedtas (Tom De Smedt), geriausius ES viešinimo technikos pavyzdžius bei inovatyvius būdus išplatinti žinią ir užmegzti dialogą su piliečiais – Europos Komisijos Regioninės politikos direktorato atstovas Tony Locketas (Tony Locket).

RK Komunikacijos direktorato atstovas spaudai Andrew Gardneris (Andrew Gardner) aptarė darbo su žiniasklaidos atstovais bei ES naujienų aktualizavimo ypatumus, Jungtinės Karalystės Vestminsterio miesto tarybos vyresnysis komunikacijos vadovas bei Vietos lygmens komunikacijos atstovų asociacijos pirmininkas Cormacas Smithas kalbėjo apie politinę komunikaciją ir problemų valdymą, o Alytaus miesto savivaldybės mero patarėja Vilija Ramanauskienė pristatė kai kuriuos geruosius komunikacijos vietos lygmeniu pavyzdžius Lietuvoje.

speakeriai 1600  bendra2 1600

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal