• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos dalyvauti ligonių kasų rengiamame vaikų piešinių konkurse

Savivaldybės kviečiamos dalyvauti ligonių kasų rengiamame vaikų piešinių konkurse

2016-03-09 0 1019 Views

Konkursą, skirtą pradinių klasių moksleiviams, organizuoja Valstybinė ligonių kasa bei Teritorinės ligonių kasos. Darbus jam pateikti galima iki kovo 31 dienos.

Daugiausiai vaikų darbų jau sulaukė Panevėžio, Kauno ir Vilniaus teritorinės ligonių kasos. Aktyviausiai savo šeimos gydytoją piešė Vilniaus ir Kauno miestų, Utenos rajono, Klaipėdos ir Panevėžio miestų pradinukai.

Penkių konkurso prizininkų darbai bus atspausdinti spaustuvėje, kur pavirs atvirlaiškiais, primenančiais, koks reikšmingas kiekvienos šeimos sveikatai yra šeimos gydytojas bei kviečiančiais šeimos narius pasitikrinti sveikatą. Taip siekiama, kad informacija apie nemokamas šeimos gydytojo ir kitas sveikatos priežiūros paslaugas bei ligų prevencijos programas pasiektų daugelį šeimų.

Laimėtojai bus apdovanoti specialiaisiais ligonių kasų ir kitais prizais. Dovana bus paskatintas ir vienas nugalėtojas iš kiekvienos savivaldybės. Darbus vertins atrankos komisijos.

Vaikai savo piešinius siųsti ar atnešti gali į teritorinę ligonių kasą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Viename voke gali būti vieno pradinuko, visos klasės ar visos mokyklos pradinukų darbai, o kiekvieno piešinio kitoje pusėje reikia užrašyti jo autoriaus vardą, pavardę, klasę ir mokyklos pavadinimą bei adresą.

Vaikų piešinių konkursas „Mano šeimos gydytojas“ yra ligonių kasų socialinės akcijos „Sveika šeima“, skirtos Tarptautinei šeimos dienai paminėti, dalis. Ši diena minima gegužės 15 dieną, tad gražiausių darbų autoriai bus apdovanojami šventės išvakarėse – antrąją gegužės savaitę.

Vaikų piešinių konkurso taisyklės skelbiamos čia, teritorinių ligonių kasų adresus rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal