• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA komitete svarstytos žemės valdymo ir kaimo reikalų aktualijos
penkiese 1200

LSA komitete svarstytos žemės valdymo ir kaimo reikalų aktualijos

2016-04-07 0 990 Views

Vienas svarbiausių balandžio 7 dieną, ketvirtadienį, vykusio Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) žemės valdymo ir kaimo reikalų komiteto posėdžio klausimų buvo Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) numatoma papildoma parama Lietuvos pieno gamintojams. Ministerijos atstovo teigimu, savivaldybių laukia nemažas iššūkis per trumpą laiką surinkti paraiškas iš karvių augintojų bei priimti sprendimus dėl šios paramos skyrimo. Manoma, kad šiemet pieno gamintojams bus papildomai išmokėta iki 18 mln. eurų.

LSA komitetas bendra 1200

Posėdyje aptartas ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo sprendimas, kad savivaldybių specialistai turės aplankyti visus mažuosius kiaulių auginimo ūkius ir juos įvertinti biosaugos reikalavimų požiūriu.

Komiteto nariai pažymėjo, kad su LSA šis klausimas nebuvo derintas, todėl dabar savivaldybėms kyla daug klausimų. Savivaldybių nuomone, įgyvendinti naują reikalavimą turėtų būti skirtos papildomos lėšos. Dėl šių lėšų LSA atstovai kreipsis į ŽŪM vadovus.

Svarstytas ir klausimas dėl sureguliuotų upelių statusą turinčių melioracijos griovių tvarkymo. Komiteto nariai atkreipė dėmesį, kad iki šiol už ši klausimą atsakingos ŽŪM bei Aplinkos ministerija (AM) skirtingai interpretuoja situaciją, todėl savivaldybėms bei gyventojams kyla problemų tvarkant melioracijos renginius. Posėdyje dalyvavę abiejų ministerijų atstovai patikino, kad netrukus bus atsisakyta pernelyg griežtų reikalavimų minėtiems objektams ir palengvintas jų tvarkymas.

Rietavo meras diskusija1200

LSA atstovai teigiamai vertino ŽŪM pastangas atsižvelgti į savivaldybių pateiktas pastabas ir siūlymus dėl melioruotos žemės ir melioracijos statinių apskaitos.

Posėdyje aptartas ir apie savivaldybių balanse esančių ūkininkų ūkių elektros tinklų pardavimas bei apleistų ir neeksploatuojamų pastatų naudojimo priežiūros teisės aktų tobulinimas. Pastarąjį klausimą ketinama svarstyti balandžio mėnesį vyksiančiame LSA valdybos posėdyje.

LSA komit kalba 1200

Be LSA komiteto narių, posėdyje dalyvavo ŽŪM, AM, Energetikos ministerijos, VMVT bei Žemės ūkio rūmų atstovai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal