• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA komitete svarstytos regionų kultūros politikos aktualijos
IMG 6914 1200

LSA komitete svarstytos regionų kultūros politikos aktualijos

2016-05-20 0 1035 Views

Posėdyje komiteto nariai pabrėžė, kad skatinti ir remti regioninę kultūrą būtina, nes tai svarbus socialinės bei ekonominės plėtros veiksnys, tačiau šiuo metu kultūros politikoje vykstantys procesai regionų kultūros plėtros neskatina. Pasak savivaldybių atstovų, nuo 2013 metų pradėjus visas kultūros veiklas finansuoti per Lietuvos kultūros tarybą teikiant paraiškas projektiniam finansavimui iškilo grėsmė ne tik tradiciniams regionų kultūros renginiams, bet ir tiems, kurie jau pelnė šalies ir tarptautinį pripažinimą.

IMG 6924 1200

Komiteto narių nuomone, tęstinai renginiai turi būti finansuojami tik konkurso būdu, todėl siūloma grįžti prie ankstesnio finansavimo modelio, kai regionų kultūros renginiai kiekvienais metais gaudavo finansavimą iš Kultūros ministerijos. Šį klausimą su konkrečiai siūlymais tobulinti projektų rėmimo sistemą ketinama teikti svarstyti LSA valdybai.

Posėdyje aptartos ir švietimo ir kultūros įstaigų bendradarbiavimo galimybės organizuojant neformalųjį vaikų ir suaugusiųjų švietimą savivaldybėse bei problemos, su kuriomis susiduria savivaldybės taikant higienos normas švietimo įstaigose.

IMG 6956 1200

LSA švietimo ir kultūros komiteto posėdyje Pagėgiuose dalyvavo ir Švietimo ir mokslo, Sveikatos apsaugos bei Kultūros ministerijų atstovai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal