• Pirmas
  • Naujienos
  • Baltijos ir Šiaurės šalių vietos valdžių atstovai aptarė aktualius nacionalinius ir tarptautinius klausimus
gavle

Baltijos ir Šiaurės šalių vietos valdžių atstovai aptarė aktualius nacionalinius ir tarptautinius klausimus

2016-08-26 0 928 Views

Rugpjūčio 25-26 dienomis vykstančiame kasmetiniame susitikime dalyvauja Latvijos, Estijos, Islandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos ir Lietuvos organizacijų, ginančių savo šalies savivaldybių interesus, atstovai.

Aptariant savivaldos aktualijas Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė pabrėžė regionų politikos svarbą.

“Lietuvoje ypač svarbu pradėti diskusijas apie aiškią šalies regionų viziją nacionaliniu lygiu. Tai turėtų didelės teigiamos įtakos savivaldybėms, kurios dabar susiduria su ryškiais ekonominiais ir socialiniais skirtumais”, sake R. Žakaitienė.

Ji taip pat akcentavo būtinybę stiprinti Regionų plėtros tarybų teisines ir finansines galias, pokyčius šalies savivaldoje po pirmųjų tiesioginių merų rinkimų, Europos Sąjungos programavimo laikotarpio po 2020 metų keliamus iššūkius, Lietuvos savivaldybėms kylančius klausimus dėl pabėgėlių integracijos bei Paryžiaus susitarimo apie klimato kaitą.

Susitikimo dalyviai diskutavo ir apie tai, kaip Europos ar tarptautinė perspektyva atsispindi kasdieninėje asociacijų veikloje. Tarptautinio bendradarbiavimo svarbą savivaldybių veiklai ir verslo plėtrai aptarė Gavle miesto savivaldybės administracijos direktorius Goranas Arnellis (Goran Arnell).

Šiaurės ir Baltijos šalių savivaldybių asociacijų atstovai taip pat diskutavo klausimais, susijusiais su CEMR – didžiausios ES bei kaimyninių valstybių vietos savivaldos ir regionų asociacijas vienijančios organizacijos – darbotvarke.

Susitikimo dalyviai lankėsi inovacijų centre „Teknikparken”, taip pat susitiko su įvairius tarptautinius projektus įgyvendinančios atliekų tvarkymo agentūros “Gästrike Återvinnare” vadovais, su kuriais aptarė regionų ir vietos valdžios atstovų bendradarbiavimo svarbą tarptautinio bendradarbiavimo, verslo ir švietimo kontekste.

Kategorija:   Naujienos
Atgal