• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA rengia energijos ir aplinkos kokybės valdymo mokymus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje
Norway grants

LSA rengia energijos ir aplinkos kokybės valdymo mokymus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje

2016-10-06 0 1485 Views

Spalio 10-11 dienomis mokymai vyks Vilniuje, spalio 17-18 d. – Klaipėdoje, spalio 19-20 d. – Kaune. Šie renginiai yra dalis LSA įgyvendinamo projekto „Tvarus energijos ir aplinkos kokybės valdymas vietos lygmeniu“.

Mokymų tikslas yra supažindinti savivaldybių specialistus su aplinkos oro kokybės valdymo programos rengimo metodika, pavyzdžiais bei oro kokybės gerinimo priemonėmis, padėti įsisavinti aplinkos oro taršos tyrimų ypatybes. Dalyviams taip pat bus pristatyta atsinaujinančių išteklių energijos (AIE) naudojimo plėtros veiksmų planų rengimo metodika ir pavyzdžiai, aktualiausios AIE naudojimo didinimo būdai.

Projektą „Tvarus energijos ir aplinkos kokybės valdymas vietos lygmeniu“ LSA įgyvendina kartu su Norvegijos savivaldybių ir regionų bei darbdavių asociacija. Projekto tikslas – padėti savivaldybėms parengti Aplinkos oro kokybės valdymo programas ir AIE naudojimo plėtros planus taip, kaip to reikalauja Europos Sąjungos direktyvos bei nacionaliniai teisės aktai energetikos ir aplinkosaugos srityse.

Projekto metu LSA taip pat surengė jau keturis savivaldybių specialistų vizitus į Norvegijos savivaldybes susipažinti su šios šalies patirtimi tvarios energijos ir aplinkos kokybės valdymo srityje.

Norinčius gauti daugiau informacijos apie mokymus prašome kreiptis el. paštu agne.kazlauskiene@lsa.lt arba gabriela.kustan@lsa.lt bei telefonais 8 5 2157110, 8 5 2123614.

Kategorija:   Naujienos
Atgal