• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos regionų ir miestų savaitėje – ir apie Kauno regiono plėtrą
BRU 2 2 1200

Europos regionų ir miestų savaitėje – ir apie Kauno regiono plėtrą

2016-10-13 0 972 Views

Regionų ir miestų savaitės renginius jau keturioliktus metus organizuoja Europos Komisija (EK) kartu su Europos Regionų komitetu (RK) ir Europos regionų bei miestų atstovais. Šių metų renginiuose – seminaruose, parodose bei diskusijose – pagrindinis dėmesys teko miestų bei regionų tvariai plėtrai, žiedinės ekonomikos, kovos su klimato kaita, ekonomikos skatinimo regionuose temoms.

Vienas iš savaitės renginių buvo skirtas aptarti projekto „Rail – Baltica“ reikšmę miestams bei regionams. Helsinkio, Rygos, Talino, Kauno ir Jonavos miestų bendras seminaras, sulaukęs didelės politikų bei ekspertų auditorijos, pristatė dalyviams projekto eigą, jo socialinį, ekonominį bei aplinkosauginį efektą Lietuvos, Latvijos ir Estijos regionams.

Seminaro pranešėjai pabrėžė šio projekto tarptautinę reikšmę ir aktyvaus regiono bei vietos valdžios institucijų dalyvavimo svarbą.

MSinkevicius 1200

Seminare pranešimą skaitęs Lietuvos delegacijos RK narys, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius pristatė, kokius iššūkius bei galimybes „Rail Baltica“ siūlo Kauno regiono plėtrai.

„Tikimės, kad Europinė vėžė padidins Kauno ekonominės zonos naudojimą, paskatins kurtis daugiau inovatyvių verslų bei sujudins darbo rinką. Taip pat prognozuojame, kad keleivių srautai atkreips dėmesį į Kauno regioną kaip turizmui patrauklią kryptį,“ – teigė M. Sinkevičius, kuris yra ir Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkas.

Seminaro pranešėjai akcentavo, kad vykdant šį projektą vietos valdžiai, o ypatingai tų miestų, kuriuose turėtų atsirasti „Rail Baltica“ vėžei aptarnauti reikalinga infrastruktūra, atstovams būtina daugiau dirbti kartu ieškant bendrų sprendimų.

BRU 2 1 1200

Vienu pagrindinių Regionų ir miestų savaitės akcentų tapo diskusijos apie naujos sanglaudos politiką. EK komisarė regioninei plėtrai Corina Cretu pažymėjo, kad sanglaudos politika yra pagrindinis įrankis regionų ir miestų plėtrai bei investicijų regionuose variklis.

„Sanglaudos politika turi ateiti ten, kur negali ateiti rinka“, – teigė komisarė. Ji taip pat pažymėjo, kad sanglaudos politika bus efektyvi tik tuomet, kai bus labiau analizuojami konkretūs jos rezultatai, o ją planuojant dalyvaus regioninės bei vietos valdžios institucijos.

BRU bendra 1200

Daugiau informacijos apie vykusius Regionų ir miestų savaitės renginius, nuotraukas bei kai kurių seminarų transliacijas galima rasti Regionų ir mietų savaitės bibliotekoje.

Kategorija:   Naujienos
Atgal