mastricht bendras 1200

LSA atstovai dalyvavo renkant naująjį CEMR prezidentą

2016-12-13 0 970 Views

Juo tapo Stefano Bonaccini, kuris yra Italijos Emilijos-Romanijos regiono vadovas bei Italijos vietos ir regioninės valdžios institucijų asociacijos prezidentas.

Rinkimai vyko gruodžio 12-13 dienomis Mastrichte, Olandijoje, CEMR politinio komiteto posėdyje, kuriame Lietuvai atstovauja Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Andrius Kupčinskas bei LSA direktorė Roma Žakaitienė.

mastricht suHeiki 1200

Mastrichte buvo patvirtinta ir naujoji Politikos komiteto vadovybės sudėtis 2017-2019 metų kadencijai. CEMR, vienijanti 57 regionines bei vietos savivaldybių asociacijas iš 41 Europos valstybės, atstovus į komiteto vadovybę renka nuo regionų. Lietuva kartu su Lenkija, Estija bei Latvija sudaro Baltijos regioną, ir šį kartą komiteto viceprezidente siūlė Varšuvos miesto savivaldybės tarybos narę Ewą Janczar.

„Ši organizacija yra vienintelė tokią ilgą istoriją ir tokią didelę įtaką turinti lobistinė organizacija, atstovaujanti vietos bei regioninės valdžios interesams Europos Sąjungos (ES) institucijose. Džiugu, kad randasi vis daugiau politikos sričių, kur vietos savivaldos balsas yra įdėmiai išklausomas. Todėl svarbu išsirinkti stiprius lyderius, kurie gebėtų tinkamai atstovauti organizacijai ir ginti jos narių interesus tarptautinėje arenoje,“ – sakė R. Žakaitienė.

Politikos komiteto nariai taip pat surengė ir dvi diskusijas: vieną – Europos ateities tema, skirtą pažymėti Mastrichto sutarties 25-osioms sukakties metines, kitą – skirtą pažymėti Lyčių lygybės vietos lygmeniu Chartijos dešimtąsias metines.

mastricht Baltics 1200

CEMR įsteigta 1951 m. ir yra seniausia bei didžiausia vietinei ir regioninei valdžiai atstovaujanti organizacija Europoje. Jos pagrindinis tikslas yra ginti vietinės bei regioninės valdžios interesus ES sprendimų priėmimo procese bei atstovauti jiems tarptautinėje arenoje, taip pat – skatinti dialogą tarp valstybių vietinės bei regioninės valdžios atstovų.

LSA CEMR nare yra nuo 2001 metų.

Kategorija:   Naujienos
Atgal