• Pirmas
  • Naujienos
  • Regionų komiteto sesijoje – diskusijos apie ekonomiką ir investicijas

Regionų komiteto sesijoje – diskusijos apie ekonomiką ir investicijas

2017-02-09 0 985 Views

Svarstant komiteto nuomonę „Investicijų trūkumo šalinimas. Kaip įveikti sunkumus?“ RK nariai pabrėžė, kad siekiant gerinti investicinę aplinką Europoje reikia lengvinti administracinę naštą, suprastinti teisinį reglamentavimą, skatinti bendradarbiavimą su privačiu sektoriumi.

Aptariant nuomonę „Fiskalinis pajėgumas ir automatinės stabilizavimo priemonės Europos pinigų sąjungoje“ Europos vietos ir regionų valdžių atstovai išsakė nuomonę, kad valstybės narės, norėdamos naudotis Europos ekonominės stabilizavimo priemonėmis, turi įrodyti įgyvendinančios atsakingą ekonominę politiką ir turinčios stabilius viešuosius finansus, kurie yra būtina sąlyga trumpalaikėms ir ilgalaikėms viešosioms investicijoms.

Plenarinės sesijos metu RK nariai taip pat išreiškė poziciją dėl būtinybės parengti ES strategiją su alkoholiu susijusiais klausimais. Komiteto nuomone, svarbu vietos ir regionų valdžios institucijoms suteikti galimybę prisidėti savo kompetencija ir patirtimi, nes jos geriausiai susipažinusios su piktnaudžiavimo alkoholiu prevencijos ir neigiamo alkoholio vartojimo poveikio visuomenei mažinimo poreikiu bei gali daryti didžiausią poveikį šioje srityje. Akcentuota, kad valstybės narės galėtų dar labiau sugriežtinti alkoholio pardavimo ir įsigijimo taisykles kontrolę.

Taip pat buvo svarstomos nuomonės „Parama jauniesiems Europos ūkininkams“ bei „Programos LIFE laikotarpio vidurio peržiūra“, priimta rezoliucija „Europos Komisijos 2017 m. metinė augimo apžvalga“ ir rezoliucija, skirta 60-osioms Romos sutarties pasirašymo metinėms.

Sesijoje dalyvavo Lietuvos delegacijos RK nariai – Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Klaipėdos miesto meras, Vytautas Grubliauskas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Pagėgių meras Virginijus Komskis, Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius, Kauno miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas, Šiaulių miesto tarybos narė, Daiva Matonienė ir Švenčionių tarybos narys Vytautas Vigelis. Atskirame susitikime delegacijos nariai susipažino su RK iniciatyva „Svarstymai apie Europą“, kurios esmė – didinti piliečių suvokimą apie ES. Prisidėdamos prie šis iniciatyvos vietos ir regionų valdžios institucijos įsipareigoja pradėti dialogą su savo piliečiais ir rinkti jų pasiūlymus bei idėjas dėl ES ateities.

Daugiau informacijos apie šią iniciatyvą rasite šioje nuorodoje.

Lietuvos savivaldybių atstovai taip pat dalyvavo plenarinės sesijos išvakarėse surengtoje konferencijoje „Investicijos į Europą. Pažangių miestų ir regionų kūrimas“, kuriame buvo svarstoma, kaip kurti pažangius miestus ir regionus, didelis dėmesys skirtas išmanios infrastruktūros vystymui bei integruotai bendrajai rinkai. Konferencijoje vietos ir regionų politikai, pristatydami savo pažangias strategijas ir projektus, pabrėžė bendradarbiavimo tarp sienų svarbą diegiant naujas pažangias ir švarias technologijas.

Konferencijoje Lietuvos patirtį įgyvendinant Jessica fondo finansuojamus projektus pristatė ir D. Matonienė.

Kategorija:   Naujienos
Atgal