• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos savivaldybių asociacijų vadovai patvirtino pozicijas ES ateities ir socialinės politikos klausimais
Nantes 600

Europos savivaldybių asociacijų vadovai patvirtino pozicijas ES ateities ir socialinės politikos klausimais

2017-03-14 0 934 Views

Susitikime patvirtinta oficiali Europos Sąjungos (ES) institucijoms skirta CEMR pozicija dėl Europos ateities, taip pat nuomonė dėl ES formuojamos socialinės politikos (angl. Pillar of Social Rights). CEMR pabrėžia, kad būtina skatinti tas regioninės politikos kryptis, kurios orientuotos į įgūdžių lavinimą, mokymąsi visą gyvenimą bei lyčių lygybę.

Europos vietos bei regionų asociacijų vadovai taip pat priėmė 60-osios Romos sutarties pasirašymo metinėms skirtą pareiškimą, kuriame pabrėžiamas noras skatinti Europos integralumą ir apsikeitimą gerąja praktika tarp šalių narių.

Aktyviai įsitraukusi į pasiruošimo Bilbao konferencijai veiklą LSA direktorė susitikime pasiūlė galimas konferencijos temų kryptis, pristatė įžvalgas, kaip Lietuvoje suvokiamos tokios sąvokos kaip įvairovė, įtrauktis ir lyčių lygybė.

„Lietuvoje kalbant apie įvairovę dažniausiai galvojama apie etnines mažumas, neįtraukiant amžiaus, lyties, rasės ar seksualinės orientacijos aspektų. Lyčių lygybės skatinimas taip pat žengia tik pirmus savo žingsnius, bandoma suvokti, kaip šis aspektas persipina su kitomis visuomenei aktualiomis sritimis. Todėl konferencijos metu siūlėme kalbėti apie lyčių lygybę iš skirtingų veikėjų perspektyvos, atkreipti dėmesį į edukaciją ir aktualiausias tendencijas, ” – teigė R. Žakaitienė.

rz nantes3 600

CEMR, šiuo metu vienijanti 57 regionines bei vietos savivaldybių asociacijas iš 41 Europos valstybės, įsteigta 1951 m. ir yra seniausia bei didžiausia vietinei ir regioninei valdžiai atstovaujanti organizacija Europoje. Jos pagrindinis tikslas yra ginti vietinės bei regioninės valdžios interesus ES sprendimų priėmimo procese bei tarptautinėje arenoje, taip pat – skatinti dialogą tarp valstybių vietinės bei regioninės valdžios atstovų.

LSA CEMR nare yra nuo 2001 metų.

Kategorija:   Naujienos
Atgal