• Pirmas
  • Naujienos
  • Seime dėmesys savivaldybėms už darbą su tautinėmis mažumomis

Seime dėmesys savivaldybėms už darbą su tautinėmis mažumomis

2017-11-14 0 1009 Views

Renginio metu bus pagerbti asmenys už svarų indėlį ir nuopelnus vienijant daugiatautę Lietuvą ir kuriant nediskriminacinę aplinką.

Tautinių mažumų departamentas prie LR Vyriausybės šiemet pirmą kartą įteiks padėkas Lietuvos savivaldybėms už išskirtinį dėmesį Lietuvos tautinėms bendrijoms. Savivaldybėms, kurios yra arčiausiai žmonių, tenka ypatingas vaidmuo plėtojant dialogą tarp visų mūsų valstybėje gyvenančių tautybių atstovų bei skatinant toleranciją Lietuvoje. Padėka už paramą tautinėms bendrijoms išsaugant ir puoselėjant tautinę tapatybę, skatinant įvairių tautybių Lietuvos gyventojų kultūrinį dialogą, bus įteikta Kauno miesto savivaldybei, o Utenos rajono savivaldybė bus pagerbta už išskirtinį dėmesį tautinių bendrijų paveldo įamžinimui 2016 m.

Be šių savivaldybių tautinių bendrijų veiklą nuosekliai remia Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės ir Visagino miestų savivaldybės bei Vilniaus, Kauno, Telšių, Švenčionių, Kalvarijos, Radviliškio, Rokiškio, Zarasų, Ignalinos, Šilutės, Anykščių ir Kretingos rajonų savivaldybės.

Tankiausiai tautinių mažumų yra apgyvendintos Šalčininkų rajono, Visagino ir Vilniaus rajono savivaldybės. Čia tautinėms mažumoms save priskiria atitinkamai 87,7 proc., 79 proc. ir 65,8 proc. gyventojų. Tautinės mažumos sudaro apie 40 proc. Švenčionių ir Trakų rajonų savivaldybių gyventojų, trečdalį sostinės ir ketvirtadalį Zarasų rajono bei Klaipėdos miesto savivaldybių gyventojų.

Apdovanojimai ir padėkos raštai taip pat bus įteikti Lietuvos tautinių bendrijų atstovams, tautinių mažumų tematika besidomintiems akademinės bendruomenės atstovams, švietimo darbuotojams, žurnalistams, tarpkultūrinį dialogą plėtojantiems visuomenininkams ir diplomatams.

Lapkričio 16 diena pasaulyje yra minima Tarptautinė tolerancijos diena, kurią 1995 m. paskelbė 28-oji generalinė UNESCO konferencija „Tolerancijos principų deklaracijoje“.

Kategorija:   Naujienos
Atgal